Mitsubishi Electric - znamka za udobje v domu

Z

namka Mitsubishi Electric je ena izmed vodilnih svetovnih znamk na področju klimatskih naprav, toplotnih črpalk in prezračevalnih sistemov. Njihovi izdelki so znani po visoki kakovosti, zanesljivosti, energetski učinkovitosti in inovativnosti. V tem članku vam predstavljamo nekaj zanimivih dejstev o zgodovini in dosežkih te japonske korporacije, ki je bila ustanovljena leta 1921 kot del Mitsubishi Group.

Prvo naročilo za izdelavo klimatske naprave je podjetje dobilo leta 1923, ko je moralo opremiti vlak, ki je vozil med Tokiem in Osako.

Začetki Mitsubishi ElectricSprva se je Mitsubishi Electric ukvarjal z izdelavo električnih motorjev, generatorjev, transformatorjev in drugih električnih naprav. Prvo naročilo za izdelavo klimatske naprave je podjetje dobilo leta 1923, ko je moralo opremiti vlak, ki je vozil med Tokiem in Osako. To je bil začetek njihovega razvoja na področju klimatizacije, ki ga je podjetje nadaljevalo skozi desetletja.


Pionirji klimatskih naprav

Družina Mitsubishi Electric

Mitsubishi Electric je bil eden izmed pionirjev na področju klimatskih naprav, saj je leta 1954 predstavil prvo gospodinjsko klimatsko napravo. Nato je razvil prvo invertersko klimatsko napravo, ki je omogočala boljšo regulacijo temperature in nižjo porabo energije. Leta 1980 je uvedel prvi sistem klimatizacije z več notranjimi enotami, ki so bile povezane z enim zunanjim kompresorjem. Ob koncu 20. stoletja pa je lansiral prvi sistem klimatizacije z inverterskim kompresorjem, ki je bil še bolj tih in učinkovit.

Mitsubishi Electric je predstavil prvo toplotno črpalko zrak-voda na svetu, ki je lahko ogrevala sanitarno vodo do 70 °C.

Vodilni na področju toplotnih črpalk


Mitsubishi Electric je  vodilni tudi na področju toplotnih črpalk, ki so odlična rešitev za ogrevanje domov in poslovnih prostorov. Toplotne črpalke delujejo na principu prenosa toplote iz enega v drugo okolje, pri čemer izkoriščajo obnovljive vire energije, kot so zrak, voda ali zemlja. Mitsubishi Electric je predstavil prvo toplotno črpalko zrak-voda na svetu, ki je lahko ogrevala sanitarno vodo do 70 °C. Kasneje je razvil prvo toplotno črpalko zrak-zrak s funkcijo samodejnega čiščenja filtrov in prvo toplotno črpalko zrak-voda s funkcijo samodejnega odmrzovanja.


Inovatorji na področju prezračevalnih sistemov


Mitsubishi Electric se odlikuje tudi na področju prezračevalnih sistemov, ki zagotavljajo svež in čist zrak v bivalnih in delovnih prostorih. Prezračevalni sistemi delujejo na principu izmenjave zraka med notranjostjo in zunanjostjo objekta, pri čemer ohranjajo optimalno temperaturo in vlažnost. Mitsubishi Electric je predstavil prvi prezračevalni sistem s funkcijo vračanja toplote, ki je omogočal prihranek energije pri ogrevanju ali hlajenju prostora. Nato je razvil prvi prezračevalni sistem s funkcijo vračanja vlage, ki je preprečeval sušenje zraka v prostoru. Med njihovimi inovacijami pa je tudi prezračevalni sistem s funkcijo čiščenja zraka, ki učinkovito odstranjuje alergene, viruse in bakterije iz zraka.


Mitsubishi Electric je znamka, ki je že več kot stoletje prisotna na trgu električnih naprav in je postavila številne mejnike na področju klimatskih naprav, toplotnih črpalk in prezračevalnih sistemov. Njihovi izdelki so sinonim za kakovost, zanesljivost, energetsko učinkovitost in inovativnost. Če želite zagotoviti udobje v svojem domu, ne glede na letni čas, je Mitsubishi Electric prava izbira za vas. O tej blagovni znamki se lahko pozanimate pri podjetju REAM, ki je zastopnik za Mitsubishi Electric in vam s svojim znanjem na tem področju nudi svetovanje, prodajo in poprodajne storitve, da boste s svojo napravo zadovoljni še dolgo vrsto let.

Delite to objavo