Nakup klimatske naprave z montažo

V

isoke temperature so tukaj. Če iščete način za ohladitev prostorov, je poleg zračenja stanovanja navsezgodaj zjutraj nakup klimatske naprave pametna odločitev.

Kazalo vsebine

 1. Izbira prave klimatske naprave
  1. Osredotočite se na lastne potrebe
  2. Naredite izračun za idealno moč
  3. Pomislite na servis
  4. Razmislite o nakupu klimatske naprave z montažo
 2. REAM vam nudi celostno storitev
  1. Zanesljiv ponudnik klimatskih naprav
  2. Klimatske naprave z montažo in mreža monterjev

Za pravo izbiro naprave kontaktirajte ponudnika, ki vam ponuja celostno storitev, od svetovanja in montaže do servisa.

Izbira prave klimatske naprave

Široka izbira naprav

Pri izbiri klimatske naprave se ne osredotočajte le na model in ceno, ampak pomislite tudi na montažo in ostalo poprodajno izkušnjo, ki vam jo nudi ponudnik. Izbira prave klimatske naprave je pomembna odločitev, saj je odnekaterih značilnosti naprave odvisno, kako učinkovito bo ohladila vaš prostor. 


Če se za nakup klimatske naprave odločate že nekaj časa, ste različne modele zagotovo že iskali na spletu. Ste bili presenečeni, koliko modelov s številnimi funkcionalnostmi obstaja na trgu? Niste vedeli, kaj točno pomeni oznaka klimatska naprava A+++? Brez skrbi, niste edini! Ponudniki že dlje časa opažajo, da se precej potencialnih kupcev pred končno izbiro klime znajde v zadregi. Potem je tukaj še vprašanje, ali se nakup klimatske naprave z montažo splača ali ne, kar lahko spet povzroči dilemo. 


V nadaljevanju preberite nekaj pravil pri izbiri prave klimatske naprave za vaš dom.


1. Osredotočite se na lastne potrebe


Pravilo številka ena pri izbiri prave klimatske naprave je, da se osredotočite na lastne potrebe glede vrste in modela ter klimatske naprave ne izberete zgolj med tistimi, ki so v akcijah. Pred nakupom si odgovorite na naslednja vprašanja:


 • Katera vrsta naprave je primerna za vaš dom? Poznamo mono-split oziroma klasične klimatske naprave z eno zunanjo in eno notranjo enoto, in multi-split klimatske naprave z eno zunanjo in več notranjih enot. 
 • Kateri model klimatske naprave je pravi za vaše potrebe? Poznamo stenske, prenosne, talne, kasetne, kanalske klimatske naprave in nekatere druge, bolj kompleksne sisteme. Za uporabo v domovanju se običajno uporabljajo stenske ali prenosne klimatske naprave. 
 • Kakšne so vaše opcije montaže? Če boste izbrali klimatsko napravo, ki zahteva montažo, še pred nakupom preverite, kje in na kakšen način lahko v svojem domu namestite zunanjo in notranjo enoto.
 • V kako velikem prostoru boste uporabljali klimo in kakšne so specifike prostora? Upoštevajte velikost prostora, v katerem boste klimatsko napravo uporabljali, pa tudi ostale specifike, kot so starost, lega in izolacija prostora, velikost in število oken v prostoru, elektronske naprave v prostoru, pretok zraka in število ljudi, ki prostor uporabljajo. 


2. Naredite izračun za idealno moč


Od velikosti prostora je odvisno, kakšno moč klimatske naprave boste potrebovali za optimalno hlajenje. Zato je pravilo številka dve za izbiro idealne klime za vaš dom izračun potrebne moči klimatske naprave. Pomembno je namreč, da bo klimatska naprava energijsko učinkovita in primerna za vaš prostor, vi pa se boste tako izognili nepotrebnim stroškom. Za približen izračun lahko uporabite katerega od spletnih kalkulatorjev.


Če tudi po približnem izračunu ne boste prepričani, kako močna klimatska naprava bi bila primerna za vaš dom, se obrnite na strokovnjake, ki vam bodo pomagali pri izračunu. 


3. Pomislite na servis 


Še preden opravite nakup klime, pa pomislite, katere storitve boste potrebovali kasneje. Zato je pravilo številka tri, da izberete ponudnika klimatske naprave, ki vam bo nudil celostno storitev, torej tudi kasnejši servis in morebitna popravila. 


Letni redni servis je pomemben, da bo delovanje vaše klimatske naprave optimalno. Za dobro delovanje klime vzdrževalna dela prepustite serviserjem, ki bodo napravo testirali, dezinficirali, očistili in izvedli vse kontrole in meritve. Zato je pomembno, da se pred nakupom klime pri ponudniku pozanimate tudi, ali opravlja servis. Tako vam bo nudil celovito izkušnjo, vi pa boste brez skrbi, koga poklicati, ko bo prišel čas za servis ali popravilo.


4. Razmislite o nakupu klimatske naprave z montažo


Čeprav je montaža zadnji korak pri nakupu klime, pa je izredno pomembna, saj je od pravilne montaže odvisna sama učinkovitost klimatske naprave. Pravilo številka štiri je torej kakovostna in pravilna montaža klimatske naprave.


Če se boste odločili, da montažo klime opravite sami ali pa najamete monterja drugje, bodite pozorni, da bo klima nameščena pravilno in na optimalno mesto. 


Enostavnejša opcija je, da se odločite za nakup klimatske naprave z montažo, kjer si zagotovite celostno storitev - od strokovnega svetovanja do kakovostne montaže. Za montažo bodo tako poskrbeli izkušeni in usposobljeni strokovnjaki, ki bodo imeli pregled nad celotnim procesom, prav tako pa boste lahko prepričani, da je montaža narejena kakovostno.


REAM vam nudi celostno storitev

REAM celostna ponudba

Sedaj veste, na kaj morate biti pozorni pred odločitvijo za nakup klimatske naprave. Posebej pomembna je tudi kvaliteta same montaže. S strokovno in kakovostno montažo bo namreč vaša naprava namreč delovala učinkovito in nemoteno. Najbolj smotrna je izbira ponudnika klimatskih naprav, ki vam bo nudil celovito izkušnjo - poleg svetovanja še strokovno montažo in servis ter vzdrževanje vaše naprave.

Poleg modela in moči klimatske naprave je pomembna tudi montaža. 

Zanesljiv ponudnik klimatskih naprav 


REAM je zanesljiv ponudnik klimatskih naprav. Pri njih najdete priznane blagovne znamke, kot so Mitsubishi Electric, Kaysun in Mitsubishi Hydronics, njihovi strokovnjaki pa so vam kadarkoli na voljo za svetovanje in pomoč.


Klimatske naprave z montažo in mreža monterjev


REAM kot zastopnik in distributer naprav hlajenja poleg svetovanja skrbi za celovito poprodajno izkušnjo. Z lastno mrežo monterjev in serviserjev tako ohranja nadzor nad celotnim procesom vgradnje naprave, njihove storitve pa so vam na voljo pocelotni Sloveniji.


Zaključek


Uporaba klimatske naprave je učinkovit način za prijetno ohlajene prostore. Nakup klimatske naprave z montažo je vsekakor smotrna izbira, a izberite ponudnika, ki vam bo nudil celostno storitev. REAM vam z razvejano mrežo monterjev nudi strokovno montažo, servisne storitve in vzdrževanje po celotni Sloveniji.

Delite to objavo