Preverjanje identitete proti overjanju: V čem je razlika?

V digitalnem svetu, kjer se večina storitev opravlja preko spleta, je varnost identitete postala ključnega pomena. Preverjanje identitete in overjanje uporabnikov sta dve strani istega kovanca, ki ju podjetja in organizacije uporabljajo za zaščito svojih strank in njihovih podatkov. Čeprav se izraza  in postopka pogosto uporabljata kot sinonima, imata različne namene in metode delovanja.

 

Preverjanje identitete je prvi korak pri vzpostavitvi odnosa med stranko in ponudnikom storitev.

 

Preverjanje identitete: Ali ste to vi?

 

Preverjanje identitete je prvi korak pri vzpostavitvi odnosa med stranko in ponudnikom storitev. V tem koraku sistem preveri, ali so podatki, ki jih je stranka posredovala ob registraciji ali prijavi, verodostojni in ustrezajo resnični osebi. To se običajno izvaja z uporabo identifikacijskih dokumentov, kot so osebne izkaznice, potni listi ali vozniška dovoljenja. Cilj preverjanja identitete je zagotoviti, da se ukvarjamo z dejansko obstoječo osebo in se izognemo možnostim lažnih identitet ter prevaram.

 

Overjanje: Potrditev vaše istovetnosti

Verifikacija identitete

Overjanje je globlji in naprednejši postopek, ki se izvaja za zagotovitev, da dejanski imetnik računa izvaja transakcijo ali dostopa do določenih informacij.

 

Po uspešnem preverjanju identitete se začne faza overjanja - verifikacija. Overjanje je globlji in naprednejši postopek, ki se izvaja za zagotovitev, da dejanski imetnik računa izvaja transakcijo ali dostopa do določenih informacij. V tej fazi sistem uporablja unikatne kode, kot so PIN, gesla ali dvofaktorska avtentikacija (npr. pošiljanje kode na mobilni telefon), ki so povezani z veljavnim uporabnikom računa. To pomeni, da se overjanje izvaja ob vsaki transakciji ali dostopu do občutljivih podatkov, da se preprečijo nepooblaščeni dostopi. 

 

Verified by Photko pa gre še korak dlje, saj je s to aplikacijo uporabnikom na voljo napredna rešitev za oddaljeno verifikacijo identitete, ki omogoča enostavno in varno preverjanje identitete pri uporabi digitalnih storitev. S pomočjo umetne inteligence in matematičnih algoritmov zagotavlja visoko natančnost prepoznavanja, kar omogoča izjemno zanesljivo izvedbo transakcij in dostop do občutljivih podatkov. S tem se uporabnikom spletnih storitev omogoča preprosta in hitra registracija ter potrditev identitete v le nekaj klikih, kar prispeva k višji stopnji varnosti in zaupanja pri uporabi digitalnih storitev. Verified by Photko predstavlja inovativno rešitev v oblaku za preverjanje identitete, ki je zanimiva za podjetja v Evropi in širše, ki si želijo izboljšati postopke preverjanja identitete in zagotoviti učinkovito izvedbo spletnih storitev.

 

Preverjanje identitete in overjanje sta ključna gradnika varnosti pri dostopu do računov in izvajanju transakcij.

 

Povzemimo

 

Preverjanje identitete in overjanje oziroma verifikacija, sta ključna gradnika varnosti pri dostopu do računov in izvajanju transakcij. Preverjanje identitete zagotavlja, da so podatki, ki jih uporabnik posreduje, verodostojni in ustrezajo dejanski osebi. Overjanje pa omogoča dodatno potrditev istovetnosti uporabnika pri vsaki transakciji ali dostopu do občutljivih informacij. S kombinacijo obeh procesov se zagotavlja višja raven varnosti in zaupanja v digitalnem okolju. Verified by Photko je rešitev, ki nudi možnost, da se oba postopka, preverjanje in verifikacija, opravita hito, varno in na daljavo.

Delite to objavo