Nakup konvektomata - kaj je pomembno?

O

b načrtovanju vaše profesionalne kuhinje se hitro srečate z izzivom izbire gostinskih aparatov. Na kaj biti pozorni, ko izbirate konvektomat in druge aparate za svojo restavracijo, gostilno ali hotel

Kazalo vsebine

 1. Ergonomsko oblikovanje kuhinje
 2. Konvekomat oz. konvekcijska pečica
 3. Kaj je pomembno pri nakupu konvektomata?
  1. Kondenzacijska napa
  2. Namenski postavek
  3. Mehčanje vode
 4. Pajntar svetovanje
 5. Cook and Chill SkyLine

Ergonomsko oblikovanje kuhinje


Da bi osebje v kuhinji lahko delalo kar najbolj učinkovito, je ključno, da so gostinski aparati prilagojeni njihovemu načinu dela. To pomeni, da zagotavljajo hitro in kakovostno pripravo hrane ter učinkovitost pri izvedbi delovnih nalog. Prav tako ima pri tem pomembno vlogo ergonomsko oblikovanje kuhinje.


Ergonomsko oblikovana kuhinja je prilagojena željam in potrebam njenih uporabnikov - s tem, kako je zasnovana, kako so postavljeni njeni elementi in kakšni so aparati v njej. Posledično je taka kuhinja bistveno bolj učinkovita in v končni fazi tudi donosna kot kuhinja, ki ni bila načrtovana s tem v mislih.

Za učinkovitost dela je izredno pomembna izvedba kuhinje in gostinski aparati v njej.

Konvektomat oz. konvekcijska pečica


Eden od takih aparatov, ki igra ključno vlogo v profesionalni kuhinji, je konvektomat. Gre za konvekcijsko pečico, v kateri se pripravljajo jedi na različne načine z različnimi tehnikami. Profesionalna kombinirana parno konvekcijska pečica Electrolux Professional ni samo preprost aparat, ki omogoča eno funkcijo, ampak zagotavlja celostno rešitev priprave hrane. Slovi po tem, da zagotavlja izredno nizke obrazovalne stroške ter izjemno ergonomijo in uporabnost.


Kaj je pomembno pri nakupu konvektomata?


Poglejmo si konkretni primer. Iščete konvektomat, a ne veste, na kaj biti pozorni in kaj je pri izbiri konvektomata za vašo profesionalno kuhinjo pomembno. Pri izbiri in nakupu konvektomatu moramo biti pozorni ne le na izbiro samega aparata, pač pa tudi na sledeče stvari.

Kaj je pomembno pri izbiri konvektomata?

Kondenzacijska napa

Ob nakupu konvektomata ne spreglejte pomembnosti kondenzacijske nape. Konvektomat pri samem kuhanju namreč spušča veliko pare. Ko obratuje, je v njem 100 % vlažnost, pri čemer se odvod pare uravnava preko dimnikov. Da dim ne bi zadimil prostora, je pomembno, da se odvod pare uravnava s pomočjo kondenzacijske nape, ki paro zajame paro in jo skondenzira. 


Namenski podstavek

Druga stvar, na katero moramo biti pozorni, pa je namenski podstavek. Ta pri montaži konvektomata zagotavlja postavitev na ergonomsko višino, ob čemer ima ta podstavek tudi prostor za odlaganje pladnjev. Posledično so pladnji vedno na voljo, ko jih potrebujete, in ko jih odložite, se lahko optimalno posušijo.


Mehčanje vode

Ne pozabite pa pri konvektomatu tudi na mehčanje vode. Nekateri gostinci imajo centralni sistem mehčanja vode, nekateri pa uporabljajo ročni mehčalec vode. V vsakem primeru je dejstvo, da morate imeti izvedeno mehčanje vode, da bi konvektomat deloval optimalno. Konvektomat brez mehčanja vode namreč ni funkcionalen in v tem primeru se njegova uporaba ne priporoča. Konvektomat bo sicer deloval, a sčasoma se veliko hitreje zgodijo okvare. Prav tako je mehčalna naprava pomembna z vidika garancije.


Pajntar svetovanje

Svetovanje glede izbire primernih naprav

V podjetju Pajntar vam z veseljem svetujemo glede izbire najbolj primernih naprav. Ob nakupu konvektomata je ključno, da razmišljate o celostni ponudbi kot rešitvi, ki bo dolgoročno prinesla najboljši rezultat. Zato je pomembno, da ob tem razmišljate že o tem, kako boste aparat vzdrževali in kaj vse potrebujete ob nakupu samega aparata za njegovo učinkovito uporabo - denimo kondenzacijsko napo, namenski postavek in sistem mehčanja vode.


Cook and Chill SkyLine


Konvektomat je pomemben del sistema SkyLine Cook and Chill. Srce tega sistema je v pametni in brezhibni komunikaciji med konvektomatom in hitrim ohlajevalnikom SkyDuo. Za kakovostno delovno okolje poskrbijo kuhinjski aparati, ki združujejo moč vsega v enem.


Zaključek


Pri izbiri konvektomata bodite pozorni, da poskrbite za vse, kar potrebujete za optimalno delovanje konvektomata. Kondenzacijska napa, namenski podstavek in mehčalec vode bodo pripomogli k dolgoročni optimalni uporabi konvektomata.

Delite to objavo