Kakovost zraka v kinodvoranah je prav tako pomembna kot kakovost programa

Prezračevanje in klimatizacija sta ključna za dobro počutje v kinu.


Kljub različnim možnostim, da si filme ogledamo kar doma, s pomočjo različnih ponudnikov pretočnih vsebin, je izkušnja v kinu še vedno nekaj posebnega. Nakup vstopnic, vonj po kokicah, glasnost glasbe in možnosti 3D-videa so elementi, ki pred velika platna še vedno pritegnejo množice ljudi. Sploh po obdobju koronavirusa, ko druženje ob filmih ni bilo mogoče, so kinodvorane spet zaživele. Pa je poleg udobnih sedežev še kako drugače poskrbljeno za zdravje in dobro počutje obiskovalcev? Poglejmo, kako lahko pomagajo VRF sistemi in prezračevalne naprave.


Kakovost zraka v zaprtih prostorih, kot so kinodvorane, ima velik vpliv na udobje, zdravje in dobro počutje uporabnikov prostorov.


Kakovost zraka je pomembna


Kakovost zraka v zaprtih prostorih, kot so kinodvorane, ima velik vpliv na udobje, zdravje in dobro počutje uporabnikov prostorov. Če je kakovost zraka slaba, to pomembno vpliva na:


  • Prenos virusov


Obiskovalci kinodvoran dolge ure sedijo blizu skupaj s popolnimi neznanci, s čimer so izpostavljeni večjim tveganjem za prenos okužb. Kihanje, kašljanje in že sam govor v zrak spuščajo majhne aerosole oziroma kapljice, ki lahko vsebujejo viruse. Problem je v tem, da so kapljice tako majhne, da lahko dolgočas alebdijo v zraku ali pa se oprimejo površin, od koder jih drugi čjudje zlahka prenesejo nase.


  • Onesnaženje


Slab zrak je vroč, poln vlage, vonjav, virusov in drugih potencialno nevarnih snovi, kot so različni alergeni. Žal poslabšanja zraka ne opazimo, če smo ves čas v prostoru. Hitro pa nam postane jasno, da prostor potrebuje prezračevanje, če vstopimo v prostor od nekod drugod. V slabem zraku se lahko pojavijo slabost in omedlevica, poslabšajo pa se lahko simptomi astme. Dolgoročna izpostavljenost slabemu zraku pa lahko vodi še v resnejše zdravstvene posledice.


  • Neudobje in nizka produktivnost


Slab zrak ima negativen vpliv na ljudi, ki so mu podvrženi vsak dan. Zaposleni v takih prostorih lahko postanejo manj produktivni, s čimer pade kakovost storitev, vodi pa lahko v bolniške odsotnosti in druge neugodne posledice.


Prezračevanje in dobra klima sta ključ do uspeha


Kakovost zraka v kinodvoranah

VRF sistemi in prezračevalne enote so pomembne za udobje med ogledom filma.


Vse zgoraj naštete težave lahko hitro razrešimo s prezračevanjem in VRF sistemom. Ker so kinodvorane prostori brez oken, ki so še dodatno izolirani, je edini način, da pridemo do svežega zraka, uporaba prezračevalnega sistema. Ker pa je ogled filmov dejavnost za vse letne čase, potrebujejo ti prostori tudi učinkovito klimatizacijo poleti in ogrevanje pozimi.


Vse troje lahko dosežemo z uporabo dveh pomembnih sistemov: VRF sistemi namreč opravljajo funkcije klimatske naprave in toplotne črpalke, prezračevalni sistemi pa skrbijo za boljši zrak. VRF sistemi so klimatski sistemi z večjo močjo, s katerimi učinkovito ogrejete oz. ohladite velike objekte kot so trgovski centri, hale in druge večje stavbe. Kratica VRF pomeni “Variable Refrigerant Flow” oz. spremenljiv pretok hladilnega sredstva. Gre za sistem popolne uravnave pretoka hladiva, s katerimi z zadostno količino hladiva oskrbite vse notranje in zunanje klimatske naprave tega sistema in v objektu zagotovite odlične klimatske pogoje.


VRF sistemi so klimatski sistemi z večjo močjo, s katerimi učinkovito ogrejete oz. ohladite velike objekte.


Povzemimo


Pri izbiri tovrstnih naprav je pravi naslov za vas zagotovo podjetje ERKON sistemi d.o.o. Največja prednost podjetja ERKON sistemi d.o.o. je, da vam svetujejo na najvišji ravni in da so specializirani za izvedbo sistemov klimatizacije, ogrevanja in prezračevanja za večje objekte. Z vami so pri vseh korakih izbire in vam zagotavljajo podporo na celotni poti nakupnega procesa — in tudi po tem. Z njihovo pomočjo bo izbira naprav ter storitev vgradnje in vzdrževanja sistemov hlajenja, ogrevanja in prezračevanja enostavna, vi pa boste z izvedbo VRF sistema zadovoljni.

Delite to objavo