Katero klimatsko napravo izbrati?

P

reden se lotimo izbire klimatske naprave, razmislimo o tem, kakšno klimatsko napravo potebujemo. Kakšne so specifike prostora, kje bo klima locirana, v kakšnem obsegu jo bomo uporabljali in za kakšen namen.


Kako izbrati klimatsko napravo?


Če se nakupa klimatske naprave lotimo premišljeno, bomo hitro našli pravo klimatsko napravo zase. Izbiramo lahko med različnimi tipi in modeli klimatskih naprav ter klimatskimi napravami različnih zmogljivosti, moči in energetske učinkovitosti. Posledično seveda tudi klimatskimi napravami različnih cenovnih razredov.

Klimatsko napravo izberimo na podlagi specifik prostora

Preverimo sledeče dejavnike, ki nam bodo pomagali izbrati pravo klimatsko napravo:

  • Prostornino prostora, kjer klimo želimo namestiti.
  • Lego prostora v objektu - ali je prostor na sončni ali senčni strani stavbe.
  • Število ljudi, ki so večinoma prisotni v prostoru.


Karakteristike in moč klimatske naprave


Vse te informacije nam pomagajo razumeti, kako zmogljivo in močno klimatsko napravo potrebujemo. Večji je prostor in več ljudi se v njem nahaja, močnejša mora biti klimatska naprava, da učinkovito ohladi prostor. Prav tako na to, kako močno klimo potrebujemo, vpliva lega prostora v objektu.


Ko s temi informacijami pridemo do prodajalca oz. distributerja klim, nam ta veliko lažje svetuje. Vprašati se moramo še, kakšno dodatno opremo in funkcionalnosti klime si želimo, glede na to, za kakšen namen in kako veliko jo bom uporabljali. Tako so nam na voljo denimo klimatske naprave z Wi-Fi upravljanjem na daljavo, naprednim usmerjanjem zraka, učinkovitim filtrirnim sistemom in drugimi dodatnimi funkcionalnostmi.


Vrste klimatskih naprav


Jasno pa je, da bomo v primeru, da klimatsko napravo uporabljamo samo občasno, denimo v počitniški hišici, rajši kupili cenejšo klimo brez posebnih funkcionalnosti. V kolikor pa bomo klimo uporabljali celotno poletno sezono ali skozi celo leto, tudi za ogrevanje, je smiselno izbrati bolj učinkovito in močnejšo klimo z več funkcionalnostmi.

Tipi in model klimatskih naprav

Glede tipov klimatskih naprav lahko izbiramo med:

  • Stensko klimo
  • Talno klimo
  • Kasetno ali stropno klimo
  • Kanalsko klimo

Vsaka od teh klim ima specifične prednosti, ki jih lahko izkoristimo, če izberemo pravo klimatsko napravo za naš dom.


Klime Mitsubishi Electric


Kakovostne, vzdržljive in tehnično dovršene so klimatske naprave Mitsubishi Electric. So tudi energetsko učinkovite in zagotavljajo najvišjo raven udobja. Prav tako imajo klime Mitusbishi Electric minimalni vpliv na okolje, izredno estetski videz in so zelo tihe.

Poglejmo si nekaj najboljših modelov klim, ki jih lahko izberete za svoj dom.


Najboljše klimatske naprave


Klimatska naprava, ki prinaša največ vrednosti za svojo ceno je zagotovo klima Mitsubishi Electric MSZ-AP. Ta prepriča z najvišjo energetsko učinkovitostjo, tako tihim delovanjem, da vas ne bo motila niti ko spite, in naprednim usmerjanjem zraka. Poleg tega ta naprava omogoča tudi možnost Wi-Fi upravljanja na daljavo ter je kompaktne in stilsko dovršene oblike.


Druga naprava, ki poleg izredne učinkovitosti prepriča še s prefinjenostjo in nagrajenim dizajnom, je klima Mitsubishi Electric MSZ-LN. Ta klimatska naprava ima poleg omenjenih prednosti, ki jih ima tudi naprava MSZ-AP, tudi zelo učinkovit filtrirni sistem Plasma Quad. Ta odstranjuje bakterije, viruse, alergene in celo učinkovito deluje proti virusu Covid 19.

Klimatska naprava Mitsubishi Electric MSZ-LN


Zaključek


Klimatska naprava, ki bo najbolje ustrezala vašemu domu, mora biti prilagojena vašim potrebam. Preverite specifike prostora, v katerem bo klimatska naprava nameščena. Nato pa na podlagi teh in vaših želja izberite najboljšo klimatsko napravo zase.

Delite to objavo