Maister Brewery - slovensko kraft pivo

B

Slovenci veljamo za velike pivoljubce. Bogate hmeljeve arome, različne vrste ječmenovega slada, prijetne sadne arome, ki pivu dajo specifičen okus, navdušujejo še tako zahtevne pivce piva. Ob tem v zadnjem času nastaja ogromno manjših pivovarjev, ki varijo slovensko pivo in z okusi, aromami in načini varjenja izstopajo iz povprečja velikih industrijskih pivovarjev.

Kazalo vsebine

  1. Slovensko pivo iz Kamnika
  2. Začetki pivovarne Maister Brewery
  3. Ko okusiš Maister pivo ...
  4. Odprli pivnico Pri Maistru v Mariboru

Slovensko pivo iz Kamnika


Eden takih je pivovarna Maister Brewery iz Kamnika. Njen ustanovitelj in lastnik Janez Skok, ki odlično slovensko craft pivo oblači v zgodbe velikih slovencev, je velik ljubitelj zgodovine, bivši vodja laboratorija v biofarmacevtiki in - predan ljubitelj piva. Vse to je združil v svojo proizvodnjo piv Maister, ki nosijo ime Generala Maistra.


General Rudolf Maister, borec za severno mejo in eden od velikih slovenskih zgodovinskih osebnosti, se je rodil v Kamniku, nedaleč stran od pivovarne Maister Brewery. Začetki pivovarne Maister Brewery gredo vse od trenutka, ko je Janez začel variti lastno pivo, z znanjem naravoslovja, kemije in v okolju družinskega bara Pri Maistru. Tu je prišel v stik s craft pivi in se odločil, da bo svoje pivo v Kamniku začel variti tudi sam.


Začetki pivovarne Maister Brewery


Mnogi poskusi, iskanje informacij o ustvarjanju najboljšega craft piva po spletu in varjenje piva v domači garaži, so bili začetki piv kot so General MaisterVegaNoordungGallus in drugih. Poimenovana po velikih slovenskih osebnostih, kot so “velika” in okusna tudi sama, so hitro postala opažena.


Od mnogih degustacij s prijatelji in več kot šestdeset različnih variacij ob ustvarjanju piv pa do potrditve, da gre za odlična piva, ko je Janez zmagal na tekmovanju društva domačih pivovarjev. In to ob tem, da na tekmovanje sploh ni bil prijavljen. Vseeno je sodček svojega piva prinesel na tekmovanje in na koncu, odšel prvi.

Pivovarna Maister Brewery pivo “oblači” v zgodbe velikih Slovencev.

Pivo Maister Brewery

Ko okusiš Maister pivo ...


Logično je sledilo odprtje lastne pivovarne - ob njej pa je tudi manjšega tap rooma oz. točilnice, poimenovana Stražarnica. Ta je locirana poleg večjega skladiščnega prostora, kjer je slad shranjen, in prostorov, v katerih poteka varjenje piva in polnjenje v steklenice z unikatnimi dizajni. V Stražarnici gostje vsak četrtek lahko poskusijo slovensko Masiter pivo in se sami prepričajo o svojevrstnosti okusov, pridobijo znanje o stilih piv in izmenjajo vtise z drugimi navdušenci kakovostnih hmeljnih napitkov.


Prvo od ustvarjenih piv nosi ime Generala Maistra in je ustvarjeno iz najboljših sestavin ter z inovativnimi procesi varjenja. Na prvo mesto namreč v pivorani Maister Brewery dajejo kakovost in ustvarjanje inovativnih, drugačnih, edinstvenih piv za najbolj zahtevne pivce. Piva so nefiltrirana, nepasterizirana in izdelana po skrbno izdelanih recepturah. Ob tem pa proizvodnja sledi visokih higienskim standardom, ki jih je Janez s seboj pripeljal iz laboratorijskih izkušenj.

Pivo General Maister

Odprli pivnico Pri Maistru v Mariboru


Pivovarna Maister Brewery velja za eno večjih pivovarn v svoji okolici, ob tem pa sledi ambicijam medkrajevnega povezovanja in spodbujanja kulture pitja piva. V sodelovanju z mariborsko Pivarno Andreja Krština so v Mariboru pred dvemi leti odprli pivnico Pri Maistru. Ta združuje Kamnik in Maribor in sovpada z obema krajema, saj je Rudolf Maister osebnost iz mariborske zgodovine, rodil pa se je v Kamniku. Pivnica ponuja osem vrst točenega piva in omogoča tudi degustacije in spoznavanje različnih slovenskih kraft piv.


Zaključek


Občutek, ki ga prinaša pivo Maister Brewery navduši vsakega pivoljubca. Od začetkov ustvarjanja piva do odprtja pivnice Pri Maistru v Mariboru, vas članek popelje skozi zgodbo, ki jo ustvarjajo veliki Slovenci - zgodbo kamniške pivovarne Maister Brewery.


Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!

Delite to objavo