Google My Business

Že poznate brezplačno orodje Google My Business? Čas je, da ga spoznate! Eden izmed ključnih spletnih kanalov za lokalno spletno optimizacijo (SEO) ter vidnost in prepoznavnost za podjetja. Postavite svoje podjetje na prvo stran v iskalniku Google in na največji spletni zemljevid!

Google My Business ali (GMB) je platforma/imenik, ki ga je Google razvil za hitrejše iskanje lokalnih storitev. Orodje je izredno učinkovito za: trgovine, lekarne, gostilne, restavracije, avtomehanične delavnice/servis, avtopralnice, cvetličarne, čistilne servise, frizerje, fotokopirnice in še bi lahko naštevali! Predvsem pa za vse, ki svoje storitve ponujajo na določeni lokaciji.

Kako Google My Business deluje?


Predstavljajte si, da imate podjetje in potrebujete marketinške storitve. Kaj storite? Če ne poznate nobene agencije (v okolici), preprosto v Google vnesete: Marketinška agencija. Google je v tem primeru toliko pameten, da vam bo z orodjem Google My Business najprej prikazal relevantne rezultate iz vaše okolice, v tem primeru najbližjih agencij.

Kartica podjetja se prikaže na desni strani zaslona, oz. kar med prvimi zadetki iskanj na mobilnih napravah (v iskalniku Google).


Na kartici lahko vidimo naslednje informacije:

 • Ime podjetja, 
 • Gumbi: Spletna stran, Navodila za pot, Shrani in Klic
 • Mnenja uporabnikov
 • Naslov
 • Delovnik
 • Telefon

V glavi kartice lahko vidimo fotografije (logotip, notranjost, zunanjost) in zemljevid, v spodnjem delu kartice pa lahko zastavite vprašanja in spremljate objave, ki jih podjetje objavlja.

  Google My Business

  Nepogrešljivo orodje za podjetja!

  Zakaj Google My Business?


  Google My Business je res neverjetno orodje (izšlo je že leta 2014), če bi se zavedali vseh prednosti, ki jih prinaša, bi v tem trenutku odprli račun in izdelali profil svojega podjetja!


  Orodje uporabljamo vsak dan (ne, da bi se zavedali), ko iščemo storitve, ko iščemo po Google zemljevidih, pa vendar gre za dokaj ne-prepoznavno storitev (med podjetji), ki pa je zadnjem času (na srečo) v velikem porastu!

  Spletna optimizacija


  Vsi, ki se malo spoznajo na splet in spletne strani vedo, kako težko je priti na prvo stran v iskalniku Google. Nekateri to dosegajo celo z oglasi. Pa vendar je precej lahko priti na prvo stran. Skrivnost? Izdelajte svoj Google My Business profil. Super, kajne?


  Mnenja uporabnikov


  Vaše stranke lahko ocenijo in oddajo mnenja o vašem podjetju. Zato bo lahko vsaka naslednja stranka, hitro preverila vaše podjetje, več kot bo pozitivnih mnenj, več strank boste pridobili. Ali smo že omenili, kako zelo so mnenja efektivna na spletu? Zelo! Ljudje jim zaupamo in so odločilnega pomena pri naših spletnih odločitvah!


  Zemljevid


  Google zemljevid je nepogrešljivo orodje za vsakega posameznika. Uporabljamo ga pred odhodom na delo, da preverimo stanje na cestah, preko zemljevidov iščemo storitve, pa tudi parke in parkirišča ... Uporabljamo, ga na računalnikih in mobilnih napravah, doma, v službi in na počitnicah. Torej, koliko več priložnosti imate, če postavite vaše podjetje na zemljevid?


  Objave


  V samem orodju lahko podjetje objavlja raznorazne objave, precej podobno kot objavljanje na Facebook stani.


  Objave lahko razvrstimo, glede na različne kategorije:

  • Ponudba,
  • Novosti,
  • Dogodek,
  • Izdelek.


  Objave so vidne v kartici vašega podjetja. Zdaj lahko svojim strankam hitro sporočite informacije o novi ponudbi, o prihajajočih dogodkih in ostalih novosti!

  Dodajte podjetje - Google zemljevid

  Kako dodati podjetje?


  Najprej se morate registrirati na spletni strani - Google My Business. Sledi vnos podatkov o vašem podjetju. Izberite pravilno kategorijo, v kateri vaše podjetje deluje, sledi ime podjetja, naslov/območja storitev, delovni čas, uradna spletna stran, itd. Dodajte tudi (kvalitetne) fotografije in video vsebine, saj so pomemben del vašega profila, na kar vas bo opozoril tudi Google.


  Več poslovalnic

  Če imate več poslovalnic, boste morali v GMB dodati vsako poslovalnico posebej v okviru določene organizacije. Gre za napreden vpis, zato priporočamo, da najprej preverite navodila in smernice.


  Identifikacija

  Vsako podjetje, se mora ob vpisu najprej verificirat. To pomeni, da vam bo Google poslal pismo s kodo, katero boste naknadno vpisali v svoj profil in tako potrdili, da ste to res vi, vaše podjetje, na določeni lokaciji. Pošiljka bo dostavljena nekje med 1 - 3 mesecev.


  Izstopajte pred konkurenco!


  Če želite izstopati pred konkurenco, boste morali nastaviti in izpolniti vse kar vam Google omogoča (preverite smernice in navodila), vnesti pravilne podatke, napisati profesionalna besedila in naložiti fotografije vašega podjetja (stavba zunaj in znotraj, vašo ekipo, itd).


  Izdelati vrhunski GMB profil podjetja ni mačji kašelj, če je v vašem kraju več podobnih storitev se boste morali posluževati tudi taktik spletne optimizacije.

  V digitalni agenciji Pakt vam zato ponujamo storitev, kjer vam izdelamo profesionalen Google My Business profil po vseh trendih in standardih in vas postavimo na zemljevid!

  Delite to objavo

  Oznake prispevka

  Podobni prispevki