Ali je klima za ogrevanje prava rešitev za vaš dom?

Prva asociacija ob besedi “klima” je verjetno poletje in misel na prijetno hlajenje, ki nam v najbolj vročih mesecih lajša življenje. A letni časi se hitro menjajo in le malokdo se zaveda, da je klima za ogrevanje prav tako odlična rešitev.

Kazalo vsebine

 1. Klima za ogrevanje
  1. Praktičnost uporabe
  2. Ugodnejši način ogrevanja
  3. Klimatsko ugodje skozi celo leto
 2. Klima za hlajenje in gretje
 3. Najboljša klima za ogrevanje

Klimatske naprave zagotavljajo učinkovito in varčno klimatizacijo prostorov v vseh letnih časih. V večini primerov ogrevanje s klimo pomeni odločitev za bolj priročno in istočasno cenejšo možnost ogrevanja. V spodnjih vrsticah preverite, ali ogrevanje s klimatsko napravo predstavlja smiselno rešitev tudi za vaš dom.

Ogrevanje s klimo naj bi bilo celo do 60 % cenejše od ogrevanja s plinom.

Klima za ogrevanje

S klimatsko napravo se učinkovito ogrevate

Danes so klimatske naprave postale skoraj obvezni del opreme vsakega doma. In z razlogom je tako! Klimatske naprave sodobnemu človeku omogočajo maksimalno klimatsko udobje skozi celo leto. Zmotno je torej mišljenje, da je uporaba klime rezervirana le za poletje. Tudi ogrevanje prostorov s klimo prinaša mnogo prednosti in koristi, sploh v prehodnih obdobjih letnih časov, ko temperature nihajo.

Prednosti ogrevanja s klimo so naslednje:


Praktičnost uporabe

Klimatska naprava s pomočjo uporabe ventilatorja prostor izredno hitro segreje. Topel zrak piha iz rež klimatske naprave direktno v prostor in tako učinkovito ogreva celoten prostor. 

Prav tako ne smemo pozabiti na praktičnost uporabe: klimatska naprava nam z enim samim klikom omogoča preklapljanje med ogrevanjem in hlajenjem in to na hiter in varčen način. Gre za zares tiho in nemotečo rešitev, ki zagotavlja maksimalno bivalno udobje.  Upravljanje klime pa je mogoče tako z daljinskim upravljalnikom kot mobilnim telefonom.


Ugodnejši način ogrevanja

Vsi vemo, kako velik strošek lahko predstavlja ogrevanje … Gre za pravi zalogaj za družinski proračun! Odločitev za ogrevanje s klimo je korak v pravo smer, saj gre za energetsko varčno in cenovno ugodno rešitev v primerjavi s preostalimi ogrevalnimi napravami. Ogrevanje s klimo naj bi bilo v primerjavi z denimo plinom kar do 60% cenejše!

V prid uporabi klime za ogrevanje pa govori tudi sama cena klimatskih naprav, ki je v primerjavi z drugimi napravami in sistemi za ogrevanje na trgu, daleč najugodnejša.


Klimatsko ugodje skozi celo leto

Z uporabo klimatske naprave si lahko zagotovite klimatsko udobje skozi celo leto. Poleti svoj dom prijetno hladite, pozimi pa ga ogrevate – in to z enim samim klikom! Poleg idealnih temperatur pa lahko kakovostne klimatske naprave poskrbijo tudi za kakovost zraka in vam zagotovijo najugodnejše bivalne pogoje. S pomočjo specializiranih filtrov klimatske naprave poleg gretja in hlajenja zraka iz le tega tudi učinkovito odstranjujejo bakterije, viruse, alergene, prah in mikrodelce. Z uporabo klime tako učinkovito poskrbite tudi za zdravje dihal!


Klima za hlajenje in gretje

S klimatsko napravo lahko hladite in tudi ogrevate

Z investicijo v klimatsko napravo torej poskrbite za hlajenje poleti, ogrevanje pozimi in optimalno upravljanje temperatur v vmesnem času. Pri nakupu kakovostne klime za hlajenje in ogrevanje pa je priporočeno, da ste pozorni na naslednje dejavnike:


 • Najmanj energetsko učinkovite so klime z oznako G, najbolj pa tiste z oznako A+++. Če želite svoj denar pametno vložiti v visoko energetsko in varčno napravo, obvezno izberite klimo z oznako A+++.
 • Pozornost namenite tudi oznakama SEER in SCOP. Gre za kratici, ki razkrivata podatke o izkoristku klimatske naprave, oziroma o tem, koliko energije nudi klimatska naprava glede na porabljeno električno energijo. SEER kratica razkriva ta podatek za hlajenje, SCOP pa za ogrevanje

Še en pomemben plus, ki govori v prid namestitvi klimatske naprave je zagotovo dejstvo, da je namestitev lahko opravljena izredno hitro. Montaža klimatske naprave je enostavna in jo izkušena ekipa lahko opravi v enem samem popoldnevu.

Pravilno izbrana klimatska naprava predstavlja energijsko varčno, učinkovito in priročno rešitev tako ogrevanja kot hlajenja prostora.

Najboljša klima za ogrevanje


Vsako domovanje ima svoje zahteve in dejavnike, ki določajo pogoje za nakup idealne klimatske naprave. Ponudba na trgu je res velika, a le redko katera klima “seže do kolen” vrhunskim klimatskim napravam znamk Mitsubishi Electric in Kaysun


Tukaj je predlog za nakup najboljše klime za ogrevanje in hlajenje. Zagotovo vas bo navdušila funkcionalnost 3D senzorja klimatske naprave MSZ-LN Mitsubishi Electric, ki omogoča tridimenzionalno analizo sobne temperature ter zaznavanje oseb v prostoru. S tem zagotovi usmerjeno delovanje in enakomerno razporeditev zraka in temperature skozi celotni prostor. 


Gre za vrhunsko klimatsko napravo, ki se lahko pohvali z dovršenim dizajnom in poleg elegantne oblike nudi odlično energetsko učinkovitost. Z uporabo Plasma Quad Plus filtrirnega sistema iz zraka učinkovito odstranjuje tudi bakterije, viruse, prah in druge mikrodelce in vsem posameznikom, ki si delijo bivalni prostor, zagotavlja popolno bivalno doživetje.


Povzemimo


V podjetju REAM nudijo le kakovostne klimatske naprave, ki omogočajo maksimalen izkoristek glede na porabo energije. Njihova ponudba priznanih blagovnih znamk pokriva širok spekter klimatskih naprav, ki bodo poskrbele za prijetno počutje v zavetju vašega doma. 

O tem, katera klimatska naprava je najbolj primerna za vaš dom, vam bo z veseljem svetovala izkušena REAM ekipa strokovnjakov. Pišete jim lahko na info@ream.si ali pa jih pokličete na številko 080 98 98 (vsak delavnik med 8. in 16. uro). Ne odlašajte – poskrbite za optimalno bivalno udobje še danes!

Delite to objavo