MELCloud – vaš oblak svežine

DDandanes vse upravljamo na daljavo. Zakaj ne bi še klimatske, prezračevalne naprave ali toplotne črpalke? V Mitsubishi Electric so v ta namen razvili aplikacijo MELCloud.

Kazalo vsebine

 1. Kako deluje MELCloud?
  1. Namestitev
  2. Funkcije
  3.  Naprave, ki podpirajo MELCLoud
 2. Udobje na klik
 3. REAM - vaš partner za svežino

Zdaj vas doma lahko pričakajo primerno ohlajeni ali ogrevani prostori, ves čas pa imate vse naprave in njihovo delovanje pod nadzorom. Vse to in še več omogoča aplikacija MELCloud, ki ogrevanje, hlajenje in prezračevanje prestavlja na višji nivo.

MELCloud je nova generacija nadzora v oblaku za klimatske naprave, toplotne črpalke in prezračevalne naprave proizvajalca Mitsubishi Electric.

Kako deluje MELCloud?

Kako deluje MELCloud

Dostopanje in nadzor nad vašimi Mitsubishi Electric napravami še nikoli ni bilo enostavnejše, saj zdaj naprave lahko upravljate z vrsto naprav, tj. osebnim računalnikom, tabličnim računalnikom in pametnim telefonom. Storitev MELCloud je na voljo po vsej Evropi, aplikacija pa je zasnovana za uporabo z večino evropskih jezikov, katerih število se vsak dan povečuje. Aplikacija je na voljo za telefone, tablice in računalnike in deluje v operacijskih sistemih Android, iOS in Windows ter v najbolj priljubljenih brskalnikih.

Namestitev

Kako začeti?

 1. Povežite svoj usmerjevalnik (router) in WIFI vmesnik.
 2. Naložite aplikacijo MELCloud na svoj telefon, tablico ali računalnik in se registrirajte kot nov uporabnik.
 3. Registrirajte svoj vmesnik, tako da v aplikaciji poskenirate QR kodo na vmesniku ali z njega prepišite potrebne ID-številke.
 4. Objekte in naprave, ki jih nadzorujete, lahko ločite v nadstropja in območja.

Funkcije

MELCloud omogoča nadzor v živo, tedenske in sezonske časovnike, ki zagotavljajo popolno fleksibilnost nadzora klimatskih in prezračevalnih naprav, sistemov za ogrevanje ali ogrevanje sanitarne vode iz ene same naprave ali lokacije. Posredovanje opomnikov in napak je omogočeno tako iz lokalnih kakor tudi iz oddaljenih sistemov, ki so priklopljeni na MELCloud. Na aplikaciji MELCloud pa prav tako najdete lokalne informacije, kot so vremenske napovedi in kontaktne informacije za pomoč uporabnikom.


Po prijavi v aplikacijo ste najprej usmerjeni na domačo stran, kjer vas čakajo vsi vaši objekti, ki jih nadzorujete. Ko izberete enega od njih, imate na voljo osnovne funkcije:


 • vklop/izklop
 • način delovanja
 • temperatura
 • vremenska napoved
 • hitrost ventilatorja


Tukaj si lahko uredite prednastavljene vrednosti, da imate idealne nastavitve takoj pri roki.


Aplikacija vam omogoča uporabo časovnika, s katerim določene funkcije naprave podredite časovnim pogojem. Tako lahko ustvarite posebne nastavitve za čas dopusta, ko vas ni doma, in s tem dodatno prihranite. 


S posebno funkcijo lahko enake nastavitve uporabite za več različnih lokacij ali naprav. To je posebej priročno, če ste lastnik več stanovanj ali počitniških kapacitet. 

Aplikacija seveda poskrbi še za poročila in dodatne nastavitve


Več informacij in nasvetov najdete v tem videu:

Naprave, ki podpirajo MELCloud

Za nasvet o tem, katera naprava je za vaše prostore najboljša, se je dobro obrniti na specialiste pri podjetju REAM. Tam lahko dobite tudi informacije o tem, ali izbrana naprava podpira uporabo MELCloud aplikacije in s tem upravljanje na daljavo.

Udobje na klik

Udobje na klik

Medtem ko razmišljamo o stroških ogrevanja in elektrike, ki letijo v nebo, je pametno proučiti vse možnosti, ki nam jih daje daljinsko upravljanje s klimatskimi in ogrevalnimi napravami. Vsak evro šteje!


Kot prvo prednost naj izpostavimo udobje in priročnost. Zakaj bi se po napornem delu in dolgi vožnji morali vračati v prevroče ali prehladno stanovanje? To lahko uredimo že na poti. Posebej priročno je tako upravljanje, če smo lastniki več enot ali pa če enote oddajamo drugim uporabnikom. Ko turisti odidejo iz našega apartmaja, lahko hitro preverimo, ali so ugasnili klimo, ne da bi v skrbi za porabo elektrike morali potovati več ur. 


Temu razlogu sledi tudi energetska učinkovitost. Že ena sama stopinja lahko pomeni velike prihranke. In če imamo vse svoje naprave pod stalnim nadzorom, lahko govorimo o velikih prihrankih.


Tretji zalog je tudi ta, da imamo danes vse bolj pametne domove. Če lahko toplotno črpalko, klimatsko ali prezračevalno napravo povežemo z oblačnimi storitvami, jih lahko povezujemo še z drugimi sistemi v hiši. Tako lahko na klimo v stanovanju vplivajo vreme,  letni časi, posebni dogodki in seveda druge pametne naprave, kot so zvočniki za glasovno upravljanje.

Mistubishi Electric naprave lahko postanejo del pametnega doma.

REAM - vaš partner za svežino

Podjetje REAM odlikujeta modra izbira blagovnih znamk in strokovna podpora pri nakupu. To pomeni, da se lahko na REAM obrnete po nasvet in pomoč pri izbiri prave klimatske ali prezračevalne naprave ter toplotne črpalke za dom ali poslovni prostor. Podjetje zastopa blagovno znamko Mitsubishi Electric, saj ju družijo iste vrednote, med katerimi je tudi skrb za razvoj novih tehnologij, ki so v službi uporabnikov.

Povzemimo

MELCloud je storitev, ki omogoča daljinsko upravljanje z napravami Mitsubishi Electric. Uporabnik tako lahko nadzoruje klimatske naprave, prezračevalne sisteme in toplotne črpalke preko mobilnega telefona, tablice ali računalnika. S tem ima boljši pregled na delovanjem naprave in nad njeno porabo. V času hitrega tempa življenja in naraščajočih stroškov je to prava izbira. Za vso podporo in več informacij pa so na voljo strokovnjaki podjetja REAM.

Delite to objavo