Talne klimatske naprave — za prostore z velikimi okni

 

Velike steklene površine so trend pri gradnji hiš in stanovanj, saj dajejo prostoru moderen videz, mnogo svetlobe in večji stik z naravo. Pri velikih oknih pa se postavlja vprašanje, ali se sploh odpirajo in koliko, ter seveda, kako organizirati učinkovito hlajenje, ogrevanje in prezračevanje v takem prostoru.

 

Talna klimatska naprava ponuja številne prednosti, saj vsak prostor ni primeren za klasične stenske naprave.

 

Kam umestiti klimo v sodobni zgradbi?

 

Sodobna arhitektura ponuja neverjetne možnosti oblikovanja prostorov. Ti so estetsko dovršeni in premišljeni, zato mora biti tudi klimatska naprava izbrana tako, da ne moti videza prostora, hkrati pa ima pogoje za optimalno delovanje. Odvisno od prostora lahko tako vanj umestimo stenske enote, če imamo na voljo dovolj prostora na stenah in pod stropom, sicer pa so tu še stropne in kanalske enote, ki se zlijejo s stropom in jih dejansko skoraj ne opazimo. Tu pa so tudi talne enote, ki imajo nekaj zanimivih prednosti in nam pridejo prav pri zgradbah z velikimi okenskimi površinami.

 

Prednosti talne klimatske naprave

 

Prostori z velikimi okni ali nizkim stropom lahko otežijo namestitev klasičnega split sistema s stensko enoto. Stropne in stenske klimatske naprave zavzemajo veliko prostora na steni in stropu in jih je težje zakriti in vkomponirati v opremo. Po drugi strani pa lahko talno enoto postavimo pod okno — kot klasične radiatorje ali pa v druge niše in vogale. Tako ostanejo precej neopazne, uporaben prostor pa prepustijo drugim elementom. Velika prednost talne klimatske naprave je tudi v tem, da je lahko dostopna, tako jo je očistiti in servisirati mogoče brez plezanja po lestvah. Nenazadnje pa naj dodamo še ta podatek, da so talne klimatske naprave bolj učinkovite pri ogrevanju kot stenske ali stropne. Gre za preprost princip, po katerem se topel zrak dviguje od tal proti stropu, zato je v prostoru s talno enoto prej prijetno toplo.

 

Talne klimatske naprave

 Prednosti talne klimatske naprave

 

Talno enoto lahko postavimo pod okno — kot klasične radiatorje ali pa v druge niše in vogale.

 

Talna enota Mitsubishi Electric MFZ-KT

 

Talna klimatska naprava skozi celo leto zagotavlja prijetno notranje toplotno okolje. Eleganten in vitek videz zagotavlja, da se klimatska naprava uspešno vključi v sodobni bivalni prostor. Odlične so za vgradnjo v mansardna stanovanja, kjer postavitev enote visoko na steno ni možna. S pomočjo patentiranega delovanja loput, enakomerno porazdeli ogret oziroma ohlajen zrak v klimatizirani prostor. Za še več udobja pri uporabi ima naprava možnost za priklop Wi-Fi vmesnika, ki skupaj z aplikacijo MelCloud omogoča nadzor in krmiljenje naprave na daljavo prek računalnika ali pametnega telefona oz. tablice.

 

Nazivna moč: 2,5 do 6,0 kW
Energetski razred pri hlajenju A++
Energetski razred pri ogrevanju A+.

 

Povzemimo

 

Sodobne stavbe z velikimi steklenimi površinami in izbranim dekorjem zahtevajo drugačne rešitve za ogrevanje in hlajenje. Tukaj se lahko zanesemo na talne klimatske naprave, ki se s svojo obliko skrijejo v niše in pod okna, hkrati pa nudijo veliko prednosti pri vzdrževanju. Za več informacij o talnih klimatskih napravah se lahko obrnete na podjetje REAM, ki je uradni distributer za klime Mitsubishi Electric.

Delite to objavo