Ključni koraki pri izdelavi spletne strani: Kaj morate vedeti pred začetkom


Vaša spletna stran je osnova vaše spletne predstavitve, je most, ki povezuje vaše izdelke in storitve s spletno skupnostjo. V današnjem svetu je skoraj nemogoče, da bi podjetje uspelo brez močne spletne prisotnosti. Zato vam predstavljamo 5 ključnih stvari, ki jih morate vedeti še preden se lotite izdelave nove spletne strani.


Proces izdelave spletnih strani

Izdelava spletne strani je dolgotrajen proces, ki se začne že pred dejansko izdelavo. Če boste začeli razmišljati o idejah šele, ko bo izdelava strani že v teku, boste prepozni. Zato o svojih idejah premislite že danes!


Besedila

Besedilo je hrbtenica učinkovite spletne prisotnosti. V dobi, ko se je človeška pozornost skrčila na 8 sekund in nižje, so besedila na vašem spletnem mestu ključnega pomena. Odlična vsebina bo vašemu občinstvu hitro posredovala potrebne informacije in povečala vaše možnosti za višje uvrstitve v spletnih iskalnikih. Pripravite kratka, jedrnata besedila, pazite na pravopis in točnost podatkov ter se poigrajte z oblikovanjem. Uporabite slog, ki odraža vašo edinstveno identiteto.


Logotip

Logotip je identiteta in jedro vaše blagovne znamke. Dober logotip mora predstavljati bistvo osebnosti vašega podjetja in narediti nepozaben vtis. Izberite barve, ki ustrezajo duhu vašega podjetja, pridobite navdih od velikih znamk, ustvarite preprost in prepoznaven logotip. Razmislite o več različicah in izberite tisto, ki najbolje predstavlja vaše podjetje.


Fotografije

Fotografije so ključne za predstavitev vaše znamke. Dobre fotografije lahko prebudijo čustva in izražajo zgodbo vaše znamke, medtem ko slabe fotografije lahko škodijo vaši predstavitvi. Razmislite o profesionalnih fotografijah, ki lahko vaši spletni strani dodajo dodatno vrednost.


Ime strani in domena

Ime vaše spletne strani je vaša prva povezava z obiskovalci. Naj predstavlja ime vaše znamke brez dodajanja končnic kot so s.p., d.o.o. Če je ime že zasedeno, dodajte ime storitve. Pri izbiri domene bodite pozorni, da je ta jasna, prepoznavna in povezana z vašo blagovno znamko.


Raziskava in proces izdelave spletnih strani

Preden se lotite izdelave, opravite temeljito raziskavo. Poglejte, kako so svoje spletne strani izdelala druga podjetja, poiščite inspiracijo in naredite seznam stvari, ki so vam všeč ter tistih, ki se jim želite izogniti. Pripravite vsebine za spletno stran vnaprej in pridobite povratne informacije, da boste lahko ustvarili uspešno spletno stran, ki bo odražala vašo blagovno znamko in pritegnila obiskovalce.

Izdelava spletnih strani je kompleksen proces, ki zahteva premišljeno načrtovanje in pozornost do detajlov. Z upoštevanjem teh petih ključnih elementov boste na dobri poti k ustvarjanju učinkovite in privlačne spletne prisotnosti za vaše podjetje.

Delite to objavo