Liebherr, specialisti za hlajenje in zamrzovanje

L

iebherr je že več kot 60 let specialist za hlajenje in zamrzovanje. Gre za precej nenavadno panogo proizvodnje za podjetje, ki se je začelo s proizvodnjo žerjavov in gradbenih strojev. Kako je prišlo do tega? 

Danes lahko Liebherr ponosno zre na več kot 60 let uspeha z izdelki za hlajenje in zamrzovanje.

Zgodovina podjetja


Leta 1953 je Hansa Liebherra obiskal vodja poslovalnice lokalne banke in ga vprašal, ali bi bil zainteresiran za tovarno hladilnikov, ki je ravno bankrotirala. Liebherr se je odzval z zanimanjem in obiskal tovarno. Zanimalo ga je, kako poteka proizvodnja hladilnikov: proizvodni čas, logistika in cena. Primerjal je cene z drugim proizvajalcem, od katerega je pred kratkim kupil aparat. To je bil povod za odločitev, da se poda v svet hlajenja in zamrzovanja. Gostinska oprema se je tako izkazala za pravo potezo. Ustanovitelj podjetja Hans Liebherr je leta 1954 zagnal proizvodnjo prvega hladilnika v Ochsenhausenu. Množična proizvodnja se je začela naslednje leto.

Sodobna proizvodnja

Liebherr tovarna hladilnikov

Po drugi svetovni vojni se je v Nemčiji presenetljivo samo 10 odstotkov gospodinjstev ponašalo z električnim hladilnikom. To je bilo za Hansa Liebherra vsekakor primerno okolje za razvoj, proizvodnjo in nenehno izboljševanje kakovostnih aparatov. Njegova odločitev se je izkazala za pravilno. Danes lahko Liebherr ponosno zre na več kot 60 let uspeha z izdelki za hlajenje in zamrzovanje. Podjetje ima štiri proizvodne obrate, ki proizvajajo visokokakovostne hladilnike in zamrzovalnike, zamrzovalne omare, vinske omare in laboratorijske aparate. Liebherrjevi hladilniki so izdelani v Ochsenhausenu v Nemčiji, Lienzu na avstrijskem Tirolskem, Marici na severu Bolgarije in Kluangu na Maleziji.

Danes Liebherr pomeni enostavno upravljanje, optimalno hlajenje in visoko energetsko učinkovitost.

Prednosti Liebherr hladilnikov


Liebherr hladilniki in zamrzovalniki so znani po svoji visoki kakovosti in zmogljivosti. Podjetje se ponaša s številnimi inovativnimi tehnologijami, ki omogočajo enostavno upravljanje, optimalno hlajenje in visoko energetsko učinkovitost. V nadaljevanju si poglejmo nekatere najnovejše inovacije in funkcije, ki jih ponuja sodobna gostinska oprema Liebherr:


  • BioFresh: Liebherr je prvi proizvajalec, ki je razvil inovativno tehnologijo BioFresh. Ta tehnologija zagotavlja optimalno okolje za shranjevanje sveže hrane, kot so meso, ribe, sadje in zelenjava. BioFresh predstavlja posebno območje v hladilniku z natančno nadzorovano temperaturo in vlago, ki ohranja svežino hrane veliko dlje kot običajni predali.
  • NoFrost: Z uporabo tehnologije NoFrost se preprečuje nabiranje ledu v zamrzovalniku. To pomeni, da ni potrebe po odmrzovanju in da se zamrznjena hrana ne sprijema skupaj. Liebherr ponuja tehnologijo NoFrost v vseh svojih zamrzovalnikih.
  • SuperCool in SuperFrost: Te funkcije omogočajo hitro hlajenje in zamrzovanje hrane. Ko je funkcija SuperCool ali SuperFrost aktivirana, se temperatura v hladilniku ali zamrzovalniku zniža na najnižjo možno temperaturo. To omogoča hitro hlajenje ali zamrzovanje hrane, kar je še posebej priročno, ko želite shraniti večjo količino sveže hrane.
  • GlassLine notranjost: Liebherr hladilniki in zamrzovalniki imajo police iz kakovostnega, zelo vzdržljivega stekla, ki zagotavljajo eleganten videz in enostavno čiščenje. Poleg tega je notranjost opremljena s LED osvetlitvijo, ki zagotavlja dobro preglednost tudi pri slabi osvetlitvi.

Povzemimo


Liebherr je znan po svoji visoki kakovosti in zmogljivosti hladilnikov in zamrzovalnikov. Podjetje je vodilni v panogi, saj ponuja inovativne tehnologije, ki omogočajo optimalno hlajenje, enostavno upravljanje in visoko energetsko učinkovitost. Če iščete kakovosten hladilnik ali zamrzovalnik, je Liebherr zagotovo vreden vaše pozornosti.

Delite to objavo