Zimske počitnice v Termah Banovci

Z

imske počitnice so nagrada za dobro opravljeno delo v prvi polovici šolskega
leta. Zakaj jih ne bi izkoristili za pobeg v Banovce? Družinske počitnice v termah
so lahko še kaj več kot celodnevna zabava v bazenih. Naj izpostavimo nekaj
zanimivosti, zaradi katerih je vredno vzeti pot pod noge in obiskati prelepo
prleško okolico.

Družinske počitnice v termah so lahko še kaj več kot celodnevna

zabava v bazenih.

Bazeni in termalna voda


Seveda brez kopanja ne gre - Terme Banovci so pač v prvi vrsti terme. Terme najdemo v simpatičnem kraju z imenom Banovci. Tukaj živijo z lokalnimi danostmi, med katerimi sta dva vrelca termalne vode. Ta naj bi vsebovala še ostanke nekdanjega Panonskega morja, kar daje banovški zgodbi pečat starodavne skrivnosti. Voda iz vrelcev (temperatura 60-68°C) vsebuje bogate mineralne snovi, parafine in CO2, ki blagodejno vplivajo na zdravje in dobro
počutje ljudi.


Moderen termalni kompleks pa mora seveda zadostiti potrebam in željam sodobnih gostov, zato se lahko ti razvajajo v velikem bazenskem kompleksu, ki ga sestavljata notranji in zunanji del. Slednji oživi predvsem poleti. Pozimi pa se lahko razvajajo v notranjih bazenih s podvodnimi masažami, vrelci in slapovi.

Detektiv Franček in skrivnostni primer

Detektiv Franček

Vsaka sezona prinese v Banovce nekaj posebnega. Med zimskimi počitnicami je to pustolovščina z detektivom Frančkom. Ta otroke odpelje na raziskovanje in reševanje zapletenega detektivskega primera. Skrivnostni namigi se pojavljajo po celem termalnem kompleksu, detektivom pa zato na pomoč priskočijo še reševalci, gasilci, vojaki in policisti. Vsi so dobro opremljeni za odkrivanje sledi, prav tako pa z veseljem pokažejo otrokom, kako je biti član njihovih vrst.

Detektiv Franček otroke odpelje na raziskovanje in reševanje

zapletenega detektivskega primera.

Gurmanske in popotniške pustolovščine

Če ste v družini dobri jedci, potem vam v Banovcih ne bo hudega. Mize se vedno šibijo od dobrot, za prave gurmane pa se najdejo prav posebni užitki. Pri gastronomski ponudbi je poudarek na lokalnem in domačem, tako da boste zagotovo imeli priložnost poskusiti najslavnejše prleške mojstrovine. Pa brez skrbi - kalorije, pridobljene v Banovcih se hitro porabijo, saj vas čaka še veliko raziskovanja. Banovci so odlična izhodiščna točka za izlete po okolici, kjer si lahko
ogledate veliko naravnih in kulturnih znamenitosti.


Povzemimo


Družinske počitnice v Termah Banovci so lahko mnogo več kot celodnevno kopanje v bazenih. Ti so seveda odlični za sprostitev. Za nadobudne raziskovalce pa so tu še animacije z detektivom Frančkom, odličen izbor slastne hrane ter mnoge možnosti za izlete.

Delite to objavo