Energetska prenova objekta

Spomočjo energetske prenove objekta dosežete dolgoročni prihranek energije ter bistveno izboljšate kakovost dela in bivanja v objektu. Pri izvedbi strojnih inštalacij vam stojijo ob strani ERKON sistemi d.o.o.

Kazalo vsebine

 1. Kdaj je energetska prenova objekta smiselna?
 2. Kako poteka energetska prenova objekta?
  1. ​Primarni ukrepi
  2. Sekundarni ukrepi
 3. ​Tu je za vas podjetje ERKON sistemi d.o.o.
 4. Postopnost energetske prenove
 5. Kaj pa po energetski prenovi?

Energetska prenova objekta prinaša mnoge prednosti in je ključna za zmanjšanje energetske porabe objekta.

Predvsem pri starejših objektih, kjer so toplotne izgube zares velike, je energetska prenova objekta optimalna rešitev. Ta na dolgi rok prinaša povrnitev investicije v prenovo in izboljšuje kakovost bivanja in dela v obnovljenem objektu. Ob tem energetska varčna prenova objektov danes pridobiva vedno večji pomen, saj se zavest o pomembnosti varčne rabe energije vedno bolj dviguje.


Kdaj je energetska prenova objekta smiselna?


Če je objekt starejši in ni bil nikdar obnovljen ter ima med drugim slabo izolacijo, neprimerno fasado, stara okna in neučinkovit ogrevalni sistem, njegova energetska prenova ni le smiselna, ampak izredno pomembna. V takšnih primerih je energetska poraba objekta izredno visoka, kar je tudi glavni dejavnik, zaradi katerega se za energetsko prenovo objekta odločimo.


Kaj vam energetska prenova objekta prinaša?

 • Izboljša kakovost dela in bivanja v objektu.
 • Prihrani energijo, predvsem v hladnih zimskih dneh.
 • Poleti objekt zaščiti pred pregrevanjem.
 • Izboljša izgled objekta.
 • Zmanjša okoljske obremenitve.
 • Zmanjša stroške ogrevanja, hlajenja in prezračevanja.
 • Zmanjša finančna in tehnična tveganja, povezana z objektom.


Kako poteka energetska prenova objekta?


Primarni ukrepi

Pri energetski prenovi objekta najprej investirate na področja, kjer se bo investicija v prenovo najhitreje povrnila. Primarni ukrepi so tako vezani predvsem na toplotni ovoj stavbe, kjer govorimo o dodatni toplotni izolaciji fasade ter o menjavi oken, vrat in drugega stavbnega pohištva. Prav tako se ustrezno senčni steklene površine. Že sama menjava oken ima lahko izredno velik pozitivni učinek, saj se izboljša poraba energije, stroškovna učinkovitost in predvsem udobje ljudi ob bivanju in delu v prostorih. Prav tako menjava fasade bistveno vpliva na stroške ogrevanja, hlajenja in klimatizacije.


Sekundarni ukrepi

V drugem sklopu energetske sanacije stavbe sledi izvedba strojnih inštalacij, s katerimi dolgoročno dosežete bistveno zmanjšanje stroškov vzdrževanja objekta in izboljšate udobje in kakovost bivanja.


Tukaj je ključna izvedba/posodobitev:

 • novega ogrevalnega sistema,
 • sistema prezračevanja z rekuperacijo,
 • sistema hlajenja/klimatizacije,
 • sistema za pripravo tople sanitarne vode.
Drugi korak je izvedba strojnih inštalacij

Pri energetski prenovi objekta je ključno narediti dobro analizo in načrt del.

Tu je za vas podjetje ERKON sistemi


Pri drugem sklopu rešitev energetske prenove objekta smo tu za vas v podjetju ERKON sistemi d.o.o.

Za vaš objekt poiščemo optimalne rešitve in vam zagotovimo podporo na celotni poti procesa izbire, vgradnje in vzdrževanja sistemov ogrevanja, prezračevanja in hlajenja.


Smo ponudnik in distributer vrhunskih sistemov hlajenja, ogrevanja in prezračevanja, specializirani za ustvarjanje kakovostne klime in bivalnih pogojev v večjih objektov. Zagotovimo vam vse od strokovnega svetovanja glede izbire naprav in sistemov do vgradnje naprav in dolgoročnega vzdrževanja - ne glede na zahtevnost objekta. Tako izvedemo celovito prezračevanje in klimatizacijo trgovskih centrov, hal, poslovnih prostorov, skladišč in drugih objektov, pri katerih izvajate energetsko sanacijo objekta.


Postopnost energetske prenove


Pri tem je pomembno vedeti, da je za učinkovito energetsko sanacijo objekta potrebno narediti dober plan dela, sicer lahko naredite več škode kot koristi. Gre namreč za precejšen finančni zalogaj, zato večina lastnikov hiš/objektov oz. investitorjev dela izvaja postopno, v daljšem časovnem obdobju in po skrbno izvedeni analizi objekta in načrtu del. Pri drugem sklopu energetske sanacije objekta vam pri tem z veseljem svetujemo in pomagamo v podjetju ERKON sistemi d.o.o.

ERKON sistemi d.o.o.

Pri energetski prenovi objekta je ključno narediti dobro analizo in načrt del.

Kaj pa po energetski prenovi?


Po energetski prenovi objekta je nujno, da uporabniki prostorov poskrbijo za pravilno in učinkovito energijsko upravljanje. To pomeni, da nove sisteme ogrevanja, prezračevanja in hlajenja pravilno uporabljajo in vzdržujejo. Prav tako energetsko učinkovite stavbe, ki porabljajo manj energije, zmanjšujejo emisije toplogrednih plinov in dosegajo večji delež obnovljivih virov energije. Ob tem boste ne le dolgoročno dosegli velike prihranke zaradi nižje energijske porabe, ampak tudi uživali v bistveno višjem udobju bivanja.


Potrebujete hlajenje, ogrevanje ali prezračevanje za večje objekte? Obrnite se na ERKON sistemi d.o.o.

Delite to objavo

Oznake prispevka

Podobni prispevki