Kako pa kaj hrbtenica?

S

laba drža in težave s hrbtom so med pisarniškimi delavci vse pogostejše zaradi dolgotrajne uporabe slabo oblikovanih stolov. Poglejmo si vzroke za slabo držo in težave s hrbtom na delovnem mestu ter spregovorimo načinih za ublažitev teh težav s pravilno izbiro stola in ergonomskimi prilagoditvami.

Dolgotrajno sedenje na stolih, ki hrbtenici ne nudijo ustrezne podpore, lahko povzroči številne težave.

Telo ni narejeno za sedeč način dela


Slabo držo in težave z bolečinami v hrbtu v pisarniškem okolju lahko povzročijo številni dejavniki, vključno z dolgotrajnim sedenjem, uporabo slabo oblikovanih stolov in miz ter nerednimi odmori za gibanje in raztezanje. Poleg tega lahko dolgotrajno strmenje v računalniški zaslon povzroči naprezanje oči in bolečine v vratu. Tudi stres in napetost lahko prispevata tudi k slabi drži in bolečinam v hrbtu. Da bi preprečili te težave, je pomembno, da med sedenjem ohranjamo dobro držo, uporabljamo ergonomsko pisarniško pohištvo, si vzamemo redne odmore za gibanje in raztezanje ter sodelujemo v dejavnostih za zmanjševanje stresa.So aktivni stoli rešitev?

Aktiven ergonomski stol Clever

So in niso. Naj razložimo. Aktivni stoli so tisti, ki omogočajo gibanje med sedenjem. To dosežejo z različnimi mehanizmi in zato imamo na trgu stole, ki se le malo premikajo do tistih, na katerih se je treba naučiti sedeti. Aktivno sedenje pa je podobno treningu. Če smo že v dobri formi in so naše mišice v hrbtu pripravljene na toliko akcije, potem bo sedenje na aktivnem stolu za nas odlična izkušnja. Če pa so naše mišice ohlapne in nimajo moči, potem bomo aktivno sedenje kmalu čutili kot napor, po uporabi aktivnega stola pa nas bodo še nekaj časa spremljale bolečine. Lahko pa celo ustvarimo kakšno trajnejšo poškodbo, ki bo zahtevala fizoterapevtsko pomoč. Tako kot je treba s treningi začeti postopno, se je treba sedenja na aktivnem stolu navaditi. Naj torej kupimo dva stola?

Sedenja na aktivnem stolu se je treba postopno navaditi.

Aktivni pisarniški stol Clever


Aktivni pisarniški stol Clever uporabniku omogoča dinamično sedenje na 360° gibajočem ergonomsko oblikovanem sedišču. Oblikovan je za vse, ki želite imeti tudi pri dolgotrajnem sedenju sproščene ledvene mišice in pravilno držo.


Ko vam aktivno gibanje ne ustreza, funkcijo preprosto zaklenete in stol uporabljate kot običajen pisarniški stol. Tako lahko postopno povečate količino gibanja oziroma treninga za svoje mišice in svoje navade sedenja spremenite za vedno. Aktivni pisarniški stol Clever pa seveda ni edina možnost, da izboljšate svoj delovni prostor. Znamka Heka ponuja ergonomsko in estetsko pisarniško pohištvo, ki se prilagodi posamezniku in mu spet povrne veselje do dela.


Povzemimo


Slaba drža in bolečine v hrbtenici so le en del posledic, ki jih povzroča monotono sedeče delo v prisilni drži. Naše telo je narejeno za gibanje, zato so aktivni stoli prava rešitev. Vendar se je sedenja na njih treba privaditi postopno. Zato je tu aktivni pisarniški stol Clever, ki omogoča zaklep gibanja in ga je mogoče uporabljati kot običajen stol. Toda to še ni vse. Stol Clever ima še druge funkcije, zaradi katerih je to na trgu najbolj pametna rešitev za sedenje.

Delite to objavo