Klimatske naprave v hladnih dneh

P

oleti so klimatske naprave naše rešiteljice pred vročino. Ko pa se dnevi shladijo, hitro pozabimo, da lahko klima opravlja še kakšno drugo nalogo kot to, da zadrži neznosno vročino pred vrati. Tokrat vam predstavljamo nekaj funkcij, ki jih imajo klime, pa jih vse preredko uporabljamo. Vsaka med njimi pa lahko naredi naše bivanje jeseni in pozimi še bolj prijetno.

Klimatske naprave imajo več funkcij kot samo hlajenje.

Klimatske naprave - več kot hlajenje


Katere funkcije imajo klimatske naprave?


  • Kot prvo naj izpostavimo funkcijo ogrevanja. Ker je v osnovi klimatska naprava majhna toplotna črpalka, lahko uravnava temperaturo tudi tako, da prostore ogreva.  To je še posebej praktično v prehodnem jesenskem obdobju, ko še ne vklopimo primarnega ogrevanja.
  • Druga funkcija je razvlaževanje. Vlaga v prostoru pomeni povišano verjetnost, da se pojavi plesen, kar je zelo neugodno za naše zdravje. Klimatske naprave imajo funkcijo razvlaževanja, s čimer hitro zamenjajo zrak  prostoru in ga hkrati osušijo.
  • Filtriranje zraka pa je še ena pomembna naloga, ki jo imajo klimatske naprave. Kroženje zraka skozi napredne filtre v napravi odstrani alergene, prah in neprijetne vonjave, tako da imam v prostoru spet svež in bolj kakovosten zrak.


Kdaj je premrzlo za klimatske naprave?

Klime Mitsubishi Electric dosegajo nazivno moč celo pri -15 stopinjah Celzija.

Klime Mitsubishi Electric imajo ponavadi določen prag, pri katerih stopinjah delujejo optimalno. Z razvojem tehnologije se ta ves čas izboljšuje, kar pomeni, da lahko danes na trgu najdemo klimatske naprave, ki dosegajo nazivno moč celo pri -15 stopinjah Celzija. Tako se lahko na svojo napravo zanesete, da bo vedno opravila svojo nalogo, ne glede na letni čas.


Zanesljiv partner za klimatske naprave

Podjetje REAM je zanesljiv, izkušen in priznan distributer klimatskih naprav Mitsubishi Electric. S to blagovno znamko v naš prostor prinaša vrhunsko kakovost hlajenja, ogrevanja in prezračevanja. Podjetje se ponaša s celovitimi rešitvami na teh področjih, saj za svoje kupce odlično skrbi vse od ideje do izvedbe. Izkušnje in zaupanje, pridobljene skozi vrsto preteklih let, strokovnost, ki jo nadgrajujejo z novim znanjem, odlična delovna klima in timski duh pa zmeraj navdušijo, da se kupci vedno vračajo.


Povzemimo


Klimatske naprave poleg hlajenja opravljajo še mnogo drugih pomembnih funkcij, ki pa jih ne izkoriščamo dovolj. Prva je seveda ogrevanje v hladnih dneh. Klimatske naprave Mitsubishi Electric delujejo pri zelo nizkih temperaturah, kar pomeni, da se nanje lahko zanesemo tudi pozimi. Polega tega pa klimatske naprave filtrirajo zrak in ga razvlažujejo, kar močno povečuje kakovost bivanja v zaprtih prostorih.

Delite to objavo

Oznake prispevka

Podobni prispevki