Multi-split klima rešuje izziv hlajenja več prostorov

B

i stanovanje radi ohladili s klimo, a je prostorov enostavno preveč, klima pa ne zmore ohladiti vseh?


Nič hudega, za vas imamo rešitev! Izberete lahko dvojno oziroma multi-split klimatsko napravo, ki vam omogoča hlajenje dveh ali več prostorov istočasno.


Kaj je to dvojna oz. multi-split klima?


Multi-split klimatska naprava je klimatska naprava z eno zunanjo enoto in več notranjih enot. Rečemo ji tudi dvojna klimatska naprava (kadar sta notranji enoti dve), lahko pa podpira vse do 6 notranjih enot na eno notranjo enoto.

S pomočjo multi-split klimatske naprave lahko ohladite tudi večje prostore, stanovanja z več prostori ali celotni objekt.

Hlajenje več med sabo oddaljenih prostorov


Vsakdo si želi imeti prijetno bivalno okolje in poleti v svojem stanovanju primerno ohlajene vse prostore. Prednost multi-split klimatske naprave je, da uravnava temperaturo tudi v prostorih, ki so med seboj oddaljeni. Notranje enote namestite v različne prostore in jih razporedite po stanovanju na način, da bodo enakomerno in optimalno hladile vse prostore.

Na tak način med drugim lahko učinkovito uravnavate temperaturo v različnih nadstropjih vašega doma, v večstanovanjskih hišah, v večjih poslovnih prostorih in halah ter v večjih stanovanjih.


Poglejmo si še, kakšne druge prednosti nam prinaša vgraditev več notranjih enot, ki so povezane z eno zunanjo enoto.


Izbira specifične klime za vsak prostor


Ena od prednosti je zagotovo ta, da za vsak prostor, v katerega vgradite notranjo enoto, lahko izberete specifičen tip in moč klimatske naprave. Izbirate lahko med:

 • Stensko klimo
 • Kanalsko
 • Talno klimo
 • Stropno klimo
 • Vgradno klimo


  Tako za dnevni prostor denimo lahko izberete izredno učinkovito stensko klimatsko napravo MSZ-LN, ki z dovršenim dizajnom zaokroži prostor. Za prostor v mansardi, kjer ni mogoče montirati stenske klime pa bo najboljša izbira talna klimatska naprava, in tako dalje tudi v drugih prostorih. Izkoristite fleksibilnost, ki vam ga tovrstni način izbire notranjih enot omogoča, in izberite enote kar najbolj po meri različnim prostorom.

  Fleksibilnost izbire notranje enote glede na potrebe prostora

  Klimatsko napravo izberite pri ponudniku, ki je vreden zaupanja.

  Temperaturo in glasnost prilagodite vsakemu prostoru


  Odlična prednost je tudi, da posledično temperaturo lahko prilagodite potrebam prostora. Temperatura skupnega prostora je denimo lahko drugačna od temperature v otroški sobi ali spalnici. Za spalnico ali otroško sobo boste denimo tako izbrali notranjo enoto klimatske naprave, ki je izredno tiha in tako ne bo moteča za spanje ali počitek.


  Multi-split klime vam omogočajo prihranek energije


  Ena od posledic izbire specifične klime za vsak prostor in prilagojenega upravljanja temperature je tudi v energetski učinkovitosti. Ker napravo izberemo glede na uporabo v prostoru in jo tudi upravljamo prilagojeno, posledično prihranimo več energije. Za prostore, v katerih se zelo malo nahajamo, denimo izberimo manj močno notranjo enoto, ki tudi porabi manj energije. Pri izbiri bodimo pozorni na to, da izberemo energetsko najučinkovitejše notranje enote klimatske naprave glede na vsak prostor.


  Kje pa multi-split klimatsko napravo kupiti?


  Ponudnikov klimatskih naprav je na trgu obilo, pri izbiri pa je dobro biti pozorni na to, da izberemo ponudnika, ki je vreden zaupanja. Ta nam bo prijazno svetoval, omogočil ogled klimatskih naprav in predlagal najboljše rešitve. Takšen ponudnik je REAM, uradni distributer v Sloveniji za svetovno priznano blagovno znamko Mitsubishi Electric, špansko blagovno znamko Kaysun in blagovno znamko Mitsubishi Hydronics – Climaveneta.


  Po nakupu vam omogočijo kakovostno poprodajno izkušnjo. Z njihovo mrežo monterjev in serviserjev po Sloveniji vam je zagotovljeno kakovostno vzdrževanje vaše multi-split klimatske naprave.


  Zaključek


  Multi-split klima je odlična rešitev za upravljanje temperature tudi v več prostorih ali v celotnem objektu. Izberete lahko od dveh do šest notranjih enot, ki so povezane z eno zunanjo enoto in ki jih razporedite po svojih prostorih. Prednost multi-split klimatske naprave je v tem, da notranje enote lahko fleksibilno izberete in upravljate glede na potrebe vas in prostora.

  Delite to objavo