5 trendov za opremo pisarniških prostorov

A

li veste, da naša drža med sedenjem vpliva na naše zdravje? Slabo oblikovan pisarniški stol lahko povzroči bolečine v hrbtu, vratu in ramenih, kar lahko privede do dolgoročnih težav s hrbtenico. Zato je izbira pravega pisarniškega stola zelo pomembna. V tem vodiču vam bomo predstavili ključne faktorje, ki jih je treba upoštevati pri izbiri pravega pisarniškega stola, da boste lahko udobno sedeli in se izognili težavam s hrbtenico.

Nanizali smo nekaj faktorjev, ki jih morate upoštevati pri izbiri pravega pisarniškega stola, da boste lahko udobno sedeli in se izognili težavam s hrbtenico.

1. Prilagodljivost višine


Prilagodljivost višine stola je eden najpomembnejših faktorjev pri izbiri pisarniškega stola. Pisarniški stol in ostalo pisarniško pohištvo morajo biti usklajeni. Idealno bi bilo, da lahko višino stola prilagajate glede na višino vaše mize in vašo lastno višino. Pravilna višina stola omogoča, da so vaše noge na tleh, vaši komolci pa so pravilno poravnani s pisalno površino.

2. Naslonjalo

Naslonjalo ergonomskega stola

Naslonjalo je še en pomemben faktor pri izbiri pisarniškega stola. Naslonjalo mora biti dovolj visoko, da podpira vašo hrbtenico, in se mora prilagajati naklonu vašega hrbta. Nekateri stoli imajo celo naslonjalo za glavo, kar je idealno za tiste, ki veliko časa preživijo na telefonu ali računalniku.

Naslonjalo mora biti dovolj visoko, da podpira vašo hrbtenico, in se mora prilagajati naklonu vašega hrbta.

3. Sedež


Sedež je tudi pomemben pri izbiri pisarniškega stola. Idealna blazina naj bi bila dovolj debela in dovolj mehka, da omogoča udobno sedenje, hkrati pa dovolj čvrsta, da ne izgubi oblike po daljši uporabi. Aktivno sedenje je postalo vedno bolj priljubljeno zaradi svojih zdravstvenih koristi. Namesto da sedimo v statičnem položaju, aktivno sedenje spodbuja uporabo mišic v trebuhu, hrbtu in nogah, kar lahko izboljša držo, zmanjša bolečine v hrbtu ter izboljša splošno krvni obtok. Če želimo doseči maksimalne koristi aktivnega sedenja, pa moramo telo počasi navaditi na tak način sedenja. Eden izmed najbolj priljubljenih pripomočkov za aktivno sedenje je stol Clever, ki ima poseben mehanizem zaklepanja, ki omogoča postopno navajanje na aktivno sedenje. Ta funkcija omogoča, da po aktivnem sedenju stol zaklenemo in ga uporabljamo kot vsak drug pisarniški stol.


4. Material


Material je prav tako pomemben pri izbiri pisarniškega stola. Izberite stol, ki je narejen iz kakovostnega materiala, kot je usnje ali dihajoča tkanina, ki omogoča kroženje zraka. To bo preprečilo pregrevanje in neprijetno potenje, še posebej v poletnih mesecih.


5. Kolesa


Čeprav kolesa na pisarniškem stolu morda niso ključni faktor, so zagotovo koristna. Kolesa omogočajo enostavno premikanje in manevriranje okoli vašega delovnega prostora, ne da bi morali vstati.


Povzemimo


Pisarniško pohištvo je pomemben del našega delovnega okolja. Zato lahko z izbiro pravega stola izboljšate svoje delovne pogoje in se izognete težavam s hrbtenico. Ne glede na to, ali delate od doma ali v pisarni, je pomembno, da si vzamete čas za izbiro pravega pisarniškega stola, ki ustreza vašim potrebam.


Pri nakupu pisarniškega stola ne smete varčevati. Investicija v kakovosten pisarniški stol se vam bo na dolgi rok zagotovo splačala. Pred nakupom stola preverite recenzije drugih uporabnikov in poskrbite, da stol, ki ga izberete, ustreza vašim potrebam in željam.

Delite to objavo