6 dejavnikov za dobro počutje v pisarni


V sodobnem delovnem okolju so udobne pisarne, ki delujejo spodbudno na zaposlene, eden ključnih dejavnikov za dobro počutje zaposlenih. Blagovna znamka Heka Interier je zavezana zagotavljanju rešitev, ki prispevajo k boljšemu počutju na delovnem mestu. Predstavljamo vam šest dejavnikov, ki lahko izboljšajo počutje in učinkovitost zaposlenih na delovnem mestu, med katerimi so ergonomski stoli zagotovo eden pomembnejših.

 

Delovne prostore spremeniti v oazo udobja in navdušite svoje zaposlene!

 

1) Čist in svež zrak

 

Kakovost zraka v delovnem okolju je odločilnega pomena za ohranjanje zdravja in koncentracije zaposlenih. Redno prezračevanje in uporaba čistilcev zraka lahko pomagajo odstraniti nečistoče, alergene in druge škodljive snovi iz zraka.

 

2) Rastline in zelenje

 

Ena od pomoči za izboljšanje kakovosti zraka so zagotovo tudi rastline, ki ne samo izboljšajo estetiko prostora, ampak tudi absorbirajo strupe iz zraka in izločajo kisik. Posledično znižujejo raven stresa zaposlenih in povečujejo občutek sproščenosti, kar izboljšuje koncentracijo in zvišuje produktivnost.

 

3) Oprema prostorov

 

Premišljeno in estetsko organiziran prostor prav tako izboljšuje razpoloženje in ustvarja pozitivno delovno okolje. Pri tem je pomembno, da je prostor organiziran na način, ki zaposlenim omogoča dovolj prostora za učinkovito delo. Pomemben dejavnik opreme prostora je tudi ergonomsko pohištvo, denimo ergonomski stoli in mize, ki podpirajo pravilno držo telesa ter zmanjšujejo bolečine v hrbtu in obremenitev sklepov. Ergonomski stoli blagovne znamke Heka Interier so zagotovo prava izbira.

 

4) Dobra osvetlitev

 

Da bi se izognili utrujenim očem in posledični utrujenosti, si zagotovite dovolj naravne svetlobe ali kakovostne LED luči. Glede na raziskavo med 1600 zaposlenimi, je dostop do naravn svetlobe in pogled na prosto celo eden pomembnejših dejavnikov pri delu. Zaposleni, ki so bili bolj izpostavljeni svetlobi na delovnem mestu, so imeli daljše trajajoč spanec, boljšo kakovost spanca in boljšo kakovost življenja.

 

5) Prostor za sprostitev

 

Vsako delovno okolje naj ima poleg delovnih prostorov tudi kotiček za sproščanje. Tu se zaposleni lahko spočijejo in osvežijo, preden spet skočijo v delovne naloge. Lahko vključuje tudi prostor za igro, hrano in udobne ergonomske stole ali pa kar vreče za sedenje, ki dajejo občutek sproščenosti.

 

6) Redno čiščenje prostorov

 

Le prostori, ki so čisti in skrbno urejeni, dajejo občutek reda in urejenosti. To pa je predispozicija za kakovostno delo in učinkovitost zaposlenih. Zato se v redno in kakovostno čiščenje prostorov zagotovo splača vkložiti.

 

Povzemimo

 

Z zagotavljanjem prijetnega in zdravega delovnega okolja izboljšajte zadovoljstvo zaposlenih in povečajte produktivnost vašega podjetja. Heka Interier je tukaj, da vam ponudi ergonomske stole in drugo kakovostno pisarniško opremo, ki bo vaš delovni prostor spremenila v udobno in spodbudno okolje.

Delite to objavo