VRF sistemi — klimatizacija večjih objektov

Kaj so VRF sistemi?

 

Učinkovito rešitev klimatizacije in ogrevanja večjih poslovnih, industrijskih, trgovskih, turističnih, kongresnih in drugih objektov zagotavljajo VRF sistemi. Kaj so VRF sistemi in kakšne so njihove prednosti?

 

Kazalo vsebine:

  • Kaj so VRF sistemi?
  • Do 50 enot naprav klimatizacije
  • Primerjava z multi-split klimo
  • Prednosti VRF sistemov
  • Svetovanje — ERKON sistemi d.o.o.

 

Kar do 50 klimatskih naprav lahko povežete na eno modularno enoto VRF sistema.

 

Kaj so VRF sistemi?

 

VRF sistemi so klimatski sistemi z večjo močjo, s katerimi učinkovito ogrejete oz. ohladite ogromne objekte kot so trgovski centri, hale in druge večje stavbe. Kratica VRF pomeni “Variable Refrigerant Flow” oz. spremenljiv pretok hladilnega sredstva. Gre za sistem popolne uravnave pretoka hladiva, s katerimi z zadostno količino hladiva oskrbite vse notranje in zunanje klimatske naprave tega sistema in v objektu zagotovite odlične klimatske pogoje.

 

Do 50 notranjih enot za klimatizacijo

 

VRF sistemi

Ključna prednost — večje število notranjih enot.

 

Prav število naprav klimatizacije, ki se lahko povežejo na VRF sistem, je njegova ključna prednost. Na eno modularno enoto VRF sistema namreč lahko povežete kar do 50 notranjih enot. Velikost stavbe ni pomembna, VRF sistemi poskrbijo za kakovostno klimatizacijo vsakega objekta, ne glede na zahtevnost pogojev.

 

VRF sistemi delujejo tako, da se volumen plina v sistemu spreminja preko ekspanzijskih ventilov v notranjih enotah. Sistem se prilagaja klimatskim potrebam prostora in vedno zagotavlja optimalno bivalno okolje. Ob tem nudi tudi pametno upravljanje in sočasno ogrevanje in prezračevanje ali preklop med ogrevanjem in hlajenjem.

 

Primerjava z multi-split klimo

 

Zakaj pa izbrati VRF sistem in ne multi-split klimatske naprave? Multi-split klime so klimatske naprave z eno zunanjo in več notranjimi enotami klimatskih naprav. Na multi-split sistem lahko povežete vse do šest notranjih enot, lahko pa tudi samo dve, tri, štiri al pet. To je odlična rešitev za manjše poslovne objekte z do šest prostori.

 

A v primeru večjih objektov kot so trgovski, turistični, kongresni, industrijski objekti, VRF sistemi predstavljajo bistveno boljšo rešitev. Multi-split klimatske naprave namreč temeljijo na skupnem delovanju zunanje in notranje enote. VRF sistemi pa so sestavljeni iz ene, dveh ali več močnih zunanjih enot, na katere je povezano veliko število notranjih enot. Posledično ne potrebujete večjega števila zunanjih enot, kar bi bilo potrebno pri multi-split klimah v večjih objektih. VRF sistem tako poceni stroške namestitve in tudi dolgoročno vzdrževanje sistema klimatizacije in ogrevanja.

 

Prednosti VRF sistemov

 

Poleg že omenjenih prednosti je ena velikih prednosti VRF sistemov, da so večconski. To pomeni, da omogočajo, da v vsaki pisarni, ki jo hladite s pomočjo tega sistema, ustvarjate lastno mikroklimo. Nastavite jo prilagojeno potrebam prostora, uporabnikov prostora in okoliščinam.

 

S pomočjo VRF sistema si zagotovite odlično učinkovitost naprav, prav tako pa so VRF naprave zelo tihe. Videza stavbe iz zunanje strani ne bodo kazile številne zunanje enote klimatskih naprav, prav tako pa je vgradnja sistema ugodna in enostavna.

 

S pomočjo tega sistema hlajenja in ogrevanja lahko upravljate temperaturo tudi v večnadstropnih stavbah, denimo hotelih, upravnih zgradbah, pisarniških prostorih in drugih podobnih stavbah. Ohlajate oz. ogrevate lahko celo petdeset ali več prostorov hkrati, kar pomeni, da je ta sistem primeren prav za vsak objekt.

 

Kakovostno mikroklimo ustvarite tudi v večnadstropnih stavbah s petdeset in več prostori.

 

Svetovanje — ERKON sistemi d.o.o.

 

VRF sistemi - Erkon sistemi

Strokovno svetovanje — ERKON sistemi d.o.o.

 

Pri izbiri tovrstnih naprav se hitro lahko srečate z nejasnostmi. Ker gre za večjo investicijo v objekt, je ključno, da si zagotovite strokovno svetovanje in s tem pridobite jasnost in usmeritve o pravi izbiri. Pri tem je pravi naslov za vas zagotovo podjetje ERKON sistemi d.o.o.

 

Največja prednost podjetja ERKON sistemi d.o.o. je, da vam svetujejo na najvišji ravni in da so specializirani za izvedbo sistemov klimatizacije, ogrevanja in prezračevanja za večje objekte. Z vami so pri vseh korakih izbire in vam zagotavljajo podporo na celotni poti nakupnega procesa — in tudi po tem. Z njihovo pomočjo bo izbira naprav ter storitev vgradnje in vzdrževanja sistemov hlajenja, ogrevanja in prezračevanja enostavna, vi pa boste z izvedbo VRF sistema zadovoljni.

Delite to objavo