Klimatske naprave za večje objekte

Iščete primeren način prezračevanja in klimatizacije industrijskega objekta? Vse informacije najdete tukaj.

Kazalo vsebine

 1. Industrijski objekti in zahtevni pogoji
 2. Najboljše klimatske naprave
 3. Vrste klimatskih naprav
  1. VRF sistemi
  2. Profesionalne klimatske naprave
  3. Klimatske naprave za bivalne prostore
 4. ERKON sistemi d.o.o. in nakup klime

Klimatizacija je ključna za zagotavljanje primernih delovnih pogojev v industrijskih objektih.

Ogromni objekti, hale, poslovni prostori, trgovski centri in skladišča so objekti, kjer se dogajajo delovni procesi v zahtevnem okolju. Predvsem s stališča hlajenja in prezračevanja je za ustvarjanje primernih pogojev za delo potrebno zagotoviti naprave za klimatizacijo in prezračevanje, ki so dovolj močne in učinkovite.


Industrijski objekti in zahtevni pogoji


Kakovostne, učinkovite in zmogljive klimatske naprave svetovno priznanih blagovnih znamk so ključne za zagotavljanje kakovostne mikroklime v večjih objektih. Za udobje delavcev in izpolnjevanje drugih zahtev, ki jih prinašajo delovni procesi, je potrebno dodobra preučiti potrebe vsakega industrijskega objekta.


Le tako lahko zagotovimo:

 • ustrezno hlajenje, ogrevanje, vlaženje, razvlaževanje,
 • zadostno količino zraka v prostoru in zadostno prezračevanje,
 • konstantno temperaturo zraka za optimalen delovni proces,
 • stabilno mikroklimo po celem volumnu prostora.


Najboljše klimatske naprave


V proizvodnih halah delovni procesi vplivajo na mikroklimatske pogoje. Ob nekaterih delovnih procesih se sprošča toplota, ponekod so v zraku plini, prah in dim ali pa se prostore stalno odpira, kar spreminja temperaturo zraka. Vse to so okoliščine, na katere moramo biti pozorni pri izbiri klimatskih naprav za večji objekt.


Tako je pomembno, da izberete klimatske naprave, ki so dovolj močne in kakovostne. Klimatske naprave svetovno priznanih blagovnih znamk Mitsubishi ElectricDaikin in druge vam omogočajo prav to.


Vrste klimatskih naprav


Seveda je ključno, da izberete najboljše klimatske naprave za svoje potrebe. Klimatske naprave za večji objekt morajo biti bistveno močnejše, učinkovite in bolj vzdržljive kot denimo klimatske naprave za bivalne prostore.


VRF sistemi


Zagotovo najbolj sofisticirani in učinkoviti so VRF sistemi. Gre za vrhunski sistem klimatizacije, ki popolno uravnava pretok hladiva na način, da so vedno ohlajeni vsi prostori v stavbi. Kratica VRF pomeni “Variable Refrigerant Flow” ali spremenljiv pretok hladilnega sredstva. Rešitev VRF sistemov je primerna za trgovske centre, hotele, skladišča in druge večje objekte, kjer z eno močnejšo enoto zagotovimo dovolj moči za velike poslovne prostore.


Profesionalne klimatske naprave

Klimatske naprave v pisarni

Klimatske naprave za večje objekte so tudi profesionalne klimatske naprave. Z njimi boste hladili prostore kot so pisarne, kjer potrebujete denimo več notranjih enot klimatskih naprav, da lahko prostore primerno ohladite. V pisarnah lahko uporabite multi-split zunanje enote, kjer na eno zunanjo enoto povežemo tudi do 6 notranjih enot in kljub temu zagotavljamo visoko učinkovitost naprav.


Klimatske naprave za bivalne prostore


Medtem pa boste za hlajenje bivalnih prostorov izbrali klimatske naprave po svojih potrebah. Glede na to, kako veliki so prostori, koliko ljudi je v njih, kakšne so njihove potrebe, izberite primeren model zase. Tako so vam na voljo stenske, stropne, talne in kanalske klime različnih moči, učinkovitosti in cen.


ERKON SISTEMI d.o.o. in nakup klime


Če je nakup klime vaš trenutni izziv in iščete klimatsko napravo za hlajenje ali ogrevanje večjega objekta ali pa svojega doma, ste na pravem mestu. Podjetje ERKON sistemi d.o.o. je podjetje, ki stalno nadgrajuje znanje in skrbi za zadovoljstvo več kot tisoč strank po celotni Sloveniji. Osredotočajo se na klimatiziranje in prezračevanje večjih objektov s še tako zahtevnimi pogoji po cenovno dostopnih cenah.


Njihovo poslanstvo je zagotavljanje podpore strankam na celotni poti - od izbire naprav hlajenja, ogrevanja in prezračevanja do montaže in dolgoročnega vzdrževanja. Nudijo vam širok spekter modelov zunanjih in notranjih enot, s katerimi bo bivanje in delo v vašem objektu prijetno in udobno.


Zaključek


Klimatizacija je ključna za ustvarjanje primernih pogojev v industrijskem objektu. Naprave za klimatizacijo in prezračevanje morajo biti učinkovite, dovolj močne in vzdržljive. V tokratnem članku vse o tem, kakšne klimatske naprave izbrati.

Delite to objavo