Na kaj morate misliti, ko opremljate domačo pisarno?

D

elo od doma je po epidemiji koronavirusa postalo povsem normalno in veliko zaposlenih se za tako obliko dela odloča vse pogosteje, saj prinaša določene prednosti. Ko pa pridete do konkretnega razmisleka, kje in kako doma delati, da bo najbolj udobno in seveda produktivno, potem je treba vedeti, na kaj morate biti pozorni pri opremi domače pisarne. Delo v postelji ali na kavču namreč nista vedno najboljša izbira. Domača pisarna mora biti torej funkcionalna in tudi privlačna, da je delo v njej bolj prijetno. Kako se torej lotiti opremljanja in kakšno pisarniško pohištvo izbrati?

Domača pisarna mora biti funkcionalna in tudi privlačna, da je delo v njej bolj prijetno.

Začnite z izbiro mize


Za delo od doma je treba izbrati dobro mizo, ki ustreza vaši velikosti in načinu dela, prav tako pa mora biti dovolj velika za delo, pri čemer mora ostati še nekaj prostora za drugo pohištvo. Če imate radi ob sebi veliko delovnih pripomočkov, potem si privoščite čim večjo mizo. Če jo postavite sredi prostora, lahko na njej delata dve osebi, če je treba. Če preveč sedite in bi radi bili med delom bolj aktivni, potem razmislite o prilagodljivi dvižni mizi. Slog mize pa po drugi strani prepuščamo vam - primeren je vsak, ki vas bo zvabil k delu in bo dobro videti v prostoru. Torej je dovoljeno poskusiti vse od vintage mizic, ki ste jih podedovali do hi-tec miz sodobnih oblikovalcev. 


Ne varčujte pri stolu

Dober pisarniški stol

Niso vsi stoli enaki. Ergonomski stoli so pomembni, če hočete ohraniti pravilno držo med delom. K temu dodajmo še možnost sedenja na aktivnem stolu, ki omogoča še nekaj gibanja, da so mišice ves čas aktivne. Vsekakor pa izberite stol, ki ustreza vašemu delu, predvsem pa višini, teži in postavi. Pri stolu, na katerem preživite večino delovnega časa, in torej velik del dneva, ne varčujte. Kakovost materialov, izdelave in funkcionalnosti imajo svojo ceno. Dober stol na jbo investicija v vaše dobro počutje in zdravje. Funkcionalnost stola  pa ne izključuje vedno tudi lepega oblikovanja. Naj gre za delovne stole, pisarniške, otroške ali konferenčne, lahko funkcionalnosti in kakovost dobite v vsakem stolu blagovne znamke Heka.


Naredite si dan


Za pisarniško delo je dobra razsvetljava zelo pomembna. Dobra luč pomaga, da ne mučite svojih oči, prav tako pa vidite bolje različne odtenke barv, vzorce in podrobnosti stvari ,s katerimi delate. Funkcionalna namizna luč je tu na prvem mestu, prostoru pa vdahnite več stila s prelepim lestencem ali osupljivo stropno lučjo. 

Pri stolu, na katerem preživite večino delovnega časa, in torej velik del dneva, ne varčujte.

Police in omarice za shranjevanje


Odlagalnih površin, polic in omaric ni v pisarni nikoli dovolj. Pisarniško pohištvo vam mora dati tudi dovolj prostora, da pospravite vse, kar za delo potrebujete. Izkoristite stene za police, veje prostore pa pregradite z uporabnimi regali. V vsakem primeru je bolje, da imate preveč prostora kot premalo, saj boste tako laže pospravili svoje stvari in jih imeli urejene. Red pa je prvi pogoj za učinkovitost. Vsekakor kakšno polico namenite zbirateljskim kosom in vašim najljubšim osebnim predmetom - naj prostor ne bo sterilen, pač pa vaš.


Povzemimo


Za opremo domače pisarne je zadolžen vsak sam, zato imate tu priložnost, da si naredite prostor prav po svojih merah. Pri tem začnite s kakovostnimi osnovnimi kosi, kot so pisalna miza, stol in osvetlitev. V domačo pisarno pa sodi tudi dovolj polic in prostora za shranjevanje in seveda dodatki, s katerimi je delo od doma veselje. Za pisarniške rešitve po meri pa se obrnite na blagovno znamko HEKA.

Delite to objavo