Hlajenje prostorov v IT sektorju

Hlajenje strežniških sob in kompleksov je pomembno, da lahko naprave tam delujejo nemoteno in brez težav. Žal pa vzdrževanje teh objektov zahteva veliko energije, ki gre predvsem za hlajenje. Zato Mitsubishi Electric razvija vedno nove rešitve, ki pomagajo delovnim procesom, hkrati pa prihranijo veliko energije in denarja.

Seriji RAC in P sta odlični za hlajenje strežniških prostorov, kjer je zanesljivost naprav na prvem mestu.

Hladiti in zmanjšati porabo energije


Ker se vedno bolj zanašamo na internetno tehnologijo, morajo podatkovni centri zagotoviti, da ostanejo hladni in preprečijo morebitne okvare. Hlajenje je eden najpomembnejših porabnikov energije v podatkovnem centru, kar je lahko izziv za menedžerje, ki poskušajo uravnotežiti porabo energije in ogljični odtis. Zato lahko priročna, majhna in varčna klimatska naprava hitro in preprosto reši težavo, da ni potrebno iskati večjih, dražjih in bolj energetsko potratnih rešitev.


Rešitve iz podjetja Mitsubishi Electric

Hlajenje IT prostorov

Mitsubishi Electric načrtuje in izdeluje klimatske naprave, ki so prav posebej namenjene hlajenju tehničnih prostorov. Klimatska naprava Mitsubishi Electric MSY-TP na primer zagotavlja optimalno hlajenje prostorov z neprekinjenim delovanjem tudi pri zunanji temperaturi do - 25° C. Podobno lahko za hlajenje tehničnih prostorov uporabimo klimatsko napravo PKA, ki jo dodatno odlikuje možnost povečane razdalje cevnih povezav.

Pametne tehnologije


Pametna tehnologija lahko pomaga tudi pri upravljanju porabe energije, hkrati pa uravnava zahteve po hlajenju v IT in industrijskih okoljih. Nadzor zgradbe lahko spremlja in prilagaja sisteme klimatizacije glede na zasedenost in vremenske razmere ter zmanjša porabo energije s preprečevanjem nepotrebnega delovanja sistemov. Klimatske naprave Mitsubishi Electric lahko upravljamo preko žičnega daljinskega upravljalnika, z vgradnjo vmesnika ali preko mobilne aplikacije MELCloud, kar omogoča popoln nadzor nad pogoji v prostoru, kar je v primeru tehničnega hlajenja še posebej pomembno.


Povzemimo


Ohranjanje optimalnih pogojev v strežniških sobah in podobnih objektih je nujno, če hočemo, da internet in spletne storitve še naprej delujejo, kot morajo. S klimatskimi napravami Mitsubishi Electric lahko podjetja optimizirajo energetsko učinkovitost in ohranijo optimalne notranje pogoje za svoje stavbe, hkrati pa zmanjšajo svoj ogljični odtis. Modeli  klimatskih naprav MSYTP ali PKA so odlična izbira za različne izzive v IT sektorju.

Delite to objavo