Inovacije, ki prihajajo v profesionalne kuhinje

Vse več profesionalnih kuhinj v svoje procese vnaša inovativne tehnologije, ki jim pomagajo izboljšati kakovost dela in posledično tudi jedi, ki jih pripravljajo. Proizvajalci opreme tako v naprave vse bolj integrirajo avtomatizacijo in celo računalniško vodenje, ki ga poznamo kot internet stvari. Profesionalne kuhinje so že zdavnaj prerasle lonce in ponve naših babic.

Proizvajalci opreme v naprave vse bolj integrirajo avtomatizacijo in celo računalniško vodenje, ki ga poznamo kot internet stvari.

Omare za gojenje mikro zelenjave


Iščete sveže nove načine, kako izboljšati ponudbo svojega jedilnika in gostom omogočiti, da preizkusijo nekaj novih vrst svežih zelišč? Vzgojite jih lahko kar v kuhinji. Če namestite omaro za gojenje mikro zelenjave, bodo te samostojne notranje vrtne enote skrbele za organske poganjke pšenične trave ali sončnic. Mikro zelenjava lahko zraste v nekaj dneh ali tednih - odvisno od rastline.

Multifunkcionalnost in avtomatika

Profesionalne kuhinje

profesionalne kuhinje prihajajo naprave, ki zmorejo narediti več stvari hkrati. Najbolj fascinantne pa so seveda tiste, ki delajo kar same. Robotska roka, ki oblikuje pico ali robot, ki natančno tehta sestavine - avtomatika v kuhinjah je v polnem zagonu. Na ta način omogočamo ponovljivost receptov, saj je količina sestavin vedno enaka, prav tako tudi postopek in na koncu videz in okus jedi. Pri tem pa ne smemo pozabiti tudi na hitrost. Nommi robot je kulinarični pomočnik, ki lahko pripravi 48 vrst solat ali rezancev v manj kot 3 minutah.

Robotska roka, ki oblikuje pico ali robot, ki natančno tehta sestavine - avtomatika v kuhinjah je v polnem zagonu.

Tekoči trak za pomivanje posode


Še doma nihče ne mara pomivati posode - kaj šele v profesionalni kuhinji, ko se kupi krožnikov, loncev in skled nikoli ne zmanjšajo. Toda v naslednjih nekaj letih bodo restavracije in kavarne doživele korenito spremembo v načinu pomivanja posode. Prihodnost komercialnega pomivanja vključuje večjo avtomatizacijo, nižje stroške dela, večjo učinkovitost in na koncu čistejšo posodo. Ti pomivalni stroji delujejo prek sistema tekočega traku, ki dovaja posodo v pralni in sušilni tunel. Posodo le nalagamo na trak, avtomatika pa poskrbi za vse ostalo.


Povzemimo


Seveda to še zdaleč ni vse. Pametne postajajo vse naprave, ki jih najdemo v profesionalni kuhinji - od tehtnice do hladilnika. To pa pomeni, da smo morda na poti do večje učinkovitosti dela, kar pomeni, da kuhanje ne bo več fizično tako naporno, hkrati pa bomo morda na tak način zmanjšali porabo surovin in predvsem zmanjšali ostanke hrane. Z več tehnologije lahko naše profesionalne kuhinje postanejo bolj zelene.

Delite to objavo