Ledene kocke - nujni sestavni del piknikov

Ali obstaja boljši občutek kot druženje na pikniku sredi vročega poletja, obkrožen z dobrimi prijatelji? A včasih nas visoke temperature lahko precej izmučijo. Sreča je, da imamo na voljo rešitev, ki nas ohranja sveže in udobne ves čas - ledene kocke! V tem članku bomo raziskali različne vrste ledomatov in ledenih kock, ki jih s pridom uporabljajo tudi profesionalne kuhinje.


Kako ledene kocke ohranjajo svežino?


Ko načrtujemo piknik oziroma praznovanje. pogosto razmišljamo o hrani, pijači in zabavi, vendar pa je ključnega pomena tudi zagotavljanje udobja v vročih poletnih mesecih. Ledene kocke igrajo ključno vlogo pri ohranjanju svežine hrane in pijače ter zagotavljanju, da se vsi udeleženci piknika počutijo prijetno in udobno. Kakšne so prednosti uporabe ledenih kock?


 • Ohranjajo hrano in pijačo hladno: Ledene kocke ohranjajo hrano in pijačo hladno, tudi ko so izpostavljene visokim temperaturam na prostem. S tem preprečujejo, da bi se hrana pokvarila ali segrela, in zagotavljajo varnost ter svežino.
 • Osvežitev: Vročina na pikniku je lahko izčrpavajoča, zato je pomembno, da se lahko osvežimo. Ledene kocke omogočajo pripravo osvežilnih napitkov, hladnih koktejlov in ledenih sladic, ki bodo ohladili vse udeležence piknika in poskrbeli za dobro razpoloženje.
 • Udobje: Sveže in hladne pijače so ključne za udobje na pikniku. Nikomur ni všeč, da pije toplo pivo ali sok v vročem vremenu. Ledene kocke omogočajo pripravo osvežujočih napitkov, ki bodo potešili žejo in poskrbeli za prijetno vzdušje.


Različne vrste ledomatov za raznolike potrebe

Ledomat

Pri izbiri ledenih kock je pomembno upoštevati različne vrste ledomatov, ki so na voljo. Pajntar d.o.o. je priznan dobavitelj in prodajalec opreme za profesionalne kuhinje, vključno z ledomati, ki vam omogočajo, da izberete najboljše ledeno osvežitev za vaš piknik. Z različnimi vrstami ledomatov lahko ustvarite sledeče vrste ledu:


 • Polna kocka: Polna kocka je najpogostejša in najbolj prepoznavna oblika ledu. Gre za kockasto obliko ledu, ki je kompaktna in brez votline znotraj. Polne kocke se uporabljajo za hlajenje pijače, saj se počasneje topijo, kar pomeni, da pijači dolgo časa ohranjajo hladnost brez razredčenja. Najbolj so primerne za območja z mehko vodo.
  • Votla kocka: Votla kocka je podobna polni kocki, vendar ima notranjost votlino. Ta vrsta ledu se uporablja v nekaterih koktajlih, saj se votlina napolni z alkoholom ali drugimi tekočinami, kar omogoča, da se pijača hitreje ohladi. Poleg tega votla kocka zagotavlja tudi večjo površino stika med ledom in tekočino, kar omogoča hitrejše hlajenje. Ta vrsta ledu je najbolj primerna za območja z večjo trdoto vode.
   • Drobljen led: Drobljen led je manjši del ledu, ki je zdrobljen na majhne koščke. To vrsto ledu s pridom uporabljajo restavracije, bari in kavarne za pripravo hladnih napitkov, koktajlov, sladoledov in za pripravo morskih sadežev. Zaradi svoje majhnosti se drobljen led hitro ohladi in se lahko zelo enostavno oblikuje.
    • Zrnati led: Zrnati led je podoben drobljenemu ledu, vendar je njegova struktura bolj zrnata. Gre za majhne kroglice ledu, ki so manjše od drobljenega ledu. Zrnati led se pogosto uporablja v komercialnih okoljih, kot so restavracije, bari, bolnišnice in ribiška industrija. Uporablja se za hlajenje pijače, pripravo mešanic in ohranjanje živil na nizkih temperaturah.


     Povzemimo


     Ne glede na to, ali prirejate majhen družinski piknik ali večji dogodek, kot je rojstnodnevna zabava ali poroka na prostem, ledene kocke so nujen sestavni del, ki poskrbi za svežino, udobje in osvežitev. Pajntar d.o.o. oo strokovnjaki za profesionalne kuhinje, ki vam nudijo bogato izbiro ledomatov, s pomočjo katerih boste ustvarili točne take ledene kocke, kot jih potrebujete.

     Ne dovolite, da vročina pokvari vašo zabavo - poskrbite za hladno osvežitev in uživajte v nepozabnih piknikih s prijatelji in družino!

     Delite to objavo