Prenova spletnih strani


V današnjem globalno digitaliziranem okolju je učinkovita in dinamična spletna prisotnost postala ključnega pomena za celovito in konkurenčno poslovanje. Vsako podjetje si prizadeva učinkovite spletne strani, ki bo podpirala njihove aktivnosti, povečevalo vidnost storitev in izdelkov, ter omogočalo uspešno interakcijo z obstoječimi in bodočimi strankami. S pomočjo dobro načrtovane spletne strani lahko podjetja izpopolnijo svojo spletno prisotnost ter tako dosežejo zastavljene poslovne cilje. Statistika kaže, da se kar 70% celotne nakupne poti zgodi na spletu še preden potencialni kupci stopijo v stik s podjetjem. Zato je nujno, da je spletna stran urejena, vizualno privlačna in funkcionalna.


Zagotavljanje spletne odličnosti: 5 ključnih vprašanj za učinkovito prenovo spletne strani

Zavedamo se, da je lahko proces prenove spletne strani zahteven in kompleksen. Da bi vam olajšali to nalogo in vam pomagali oblikovati učinkovito strategijo, smo pripravili 5 ključnih vprašanj, ki si jih morate zastaviti, da bo prenova vaše spletne strani čimbolj učinkovita. Ta vprašanja zajemajo različne aspekte spletnih strani - od tehničnega do vsebinskega - ter vam omogočajo, da se sistematično lotite prenove in tako zagotovite, da bo novo spletno mesto resnično odražalo vašo podjetniško dejavnost in vizijo. Odgovori na ta vprašanja vam ne bodo le pomagali strateško oblikovati optimalno spletno mesto, ampak bodo tudi prinesli želeno dodano vrednost, kar se bo odražalo v uspešnosti vašega poslovanja na spletu.


V procesu prenove spletne strani upoštevajte teh 5 ključnih vidikov:


1. Razumevanje poslovnih ciljev

Da bi ustrezno prenovili in posodobili vašo spletno stran, je ključnega pomena razumeti svoje poslovne cilje. Ti so seveda odvisni od številnih dejavnikov, vključno z industrijo v kateri delujemo, poslovnim modelom, ciljnimi strankami in še mnogo drugih dejavnikov. Ko ti cilji postanejo jasni, jih lahko pretvorimo v cilje spletne strani.


2. Definiranje ciljev spletne strani

Potem ko smo določili poslovne cilje, se moramo vprašati - kakšen je glavni cilj prenove spletne strani? Resničen odgovor na to vprašanje lahko variira glede na vrsto podjetja, a štiri glavne kategorije ciljev običajno zajemajo večino scenarijev:


2.1 Generacija leadov

Eden izmed najpogostejših ciljev spletnih strani je pridobivanje kakovostnih leadov. To pomeni, da mora spletna stran delovati kot "lead generation" - platforma, ki s kakovostno vsebino privlači obiskovalce in jih konvertira v potencialne stranke.


2.2 Povečanje obiska

Drugi cilj, ki ga lahko zasledujemo je, povečanje obiska naše spletne strani. Ta cilj je zlasti pomemben za podjetja, ki zaslužijo denar s prodajo na svoji spletni strani - več obiskovalcev pomeni več potencialnih nakupov in s tem večji dobiček.


2.3 Zbiranje donacij

Kot neprofitna organizacija je lahko cilj spletne strani zbiranje donacij. Prenova spletne strani lahko pomaga povečati zavedanje o našem delu, kar vodi do več zbranih sredstev za dobrobit naše organizacije ter lahko tudi pomaga širiti misijo.


2.4 Povečanje dosegljivosti in vpliva

Zadnji, a nič manj pomemben cilj, je povečanje dosegljivosti in vpliva naše organizacije. To je še posebej pomembno, če želimo ustvariti večje zavedanje o temah, ki so pomembne za našo organizacijo, in utrditi naš položaj kot avtoriteta na določenem področju.


Ne glede na to, kakšni so vaši cilji za prenovo spletne strani, je pomembno, da se ti jasno skladijo s poslovnimi cilji vaše organizacije. S tem zagotovite, da  vaša prenovljena spletna stran ne bo samo vizualno privlačna, temveč tudi učinkovito orodje za doseganje vaših poslovnih ciljev.Kdo so naši ciljni obiskovalci?


V ospredju vsake spletne strani bi moralo biti popolno razumevanje in zadovoljevanje potreb posameznih obiskovalcev. To je proces, ki zahteva nenehno učenje, analizo in prilagajanje. Ključ do uspeha je, da dobro poznamo svoje ciljne obiskovalce, razumemo, kaj jih zanima, njihove motive za obisk naše spletne strani in kaj želimo doseči z njihovo interakcijo z našo spletno stranjo.


Če želimo ustvariti effektivno komunikacijo, moramo skrbno raziskati in razumeti, kdo so naši ciljni obiskovalci. To lahko storimo skozi različne metode, kot so anketiranje, spremljanje interakcij na spletni strani, analiza podatkov in neposredna komunikacija s strankami. Pomembno je, da identificiramo specifične tipe obiskovalcev, ki imajo skupne značilnosti, to naredimo z uporabo pomembnih vprašanj, kot so naslednja:


Poznavanje in razumevanje naših obiskovalcev

 • Kakšni so njihovi izzivi? Kaj so njihovi cilji?
  Razumevanje izzivov in ciljev svojih uporabnikov je ključno za ustvarjanje uporabniku prijazne spletne strani. Cilji uporabnikov bi morali biti glavni vodilni faktor pri načrtovanju in oblikovanju spletne strani.

 • Kateri mediji jih zanimajo?
  Ugotavljanje, kateri mediji so zanimivi za naše stranke, nam bo pomagalo pri pridobivanju idej o tem, kako naj bolje oblikujemo in strukturiramo vsebino na spletni strani.

 • Ali so aktivni na družbenih omrežjih?
  Razumevanje aktivnosti na družbenih omrežjih naših ciljnih obiskovalcev je ključno za oblikovanje naše digitalne strategije. Družbena omrežja so lahko odličen način za interakcijo z našimi ciljnimi obiskovalci in pridobivanje vpogledov o njihovih željah, zanimanjih in vedenjih.

 • Kakšen žargon in komunikacija sta značilna za njih?
  Vsako ciljno občinstvo ima svoj žargon in način komunikacije. To razumevanje nam je lahko v veliko pomoč pri pisanju in oblikovanju vsebin, ki so relevantne, privlačne in tudi v skladu s ciljnim občinstvom.Pridobivanje obiskovalcev na spletno stran

 

Kako lahko obiskovalci najdejo našo spletno stran?

Definiranje cilja naše spletne strani je zgolj prva stopnja pri ustvarjanju spletne prisotnosti. Vendar je potrebno vedeti, da učinkovita spletna stran ne pomeni nujno, da bomo z lahkoto pridobili številne obiskovalce na njej. Še vedno se moramo aktivno ukvarjati z vprašanjem: kako lahko obiskovalci najdejo našo spletno stran?


Strategija za privabljanje obiskovalcev

Potrebujemo izdelano in učinkovito strategijo za privabljanje obiskovalcev. Ta strategija je lahko sestavljena iz številnih različnih taktik, tako offline kot online. Morda boste morali razviti oglaševalsko kampanjo, poskrbeti za optimizacijo spletnih iskalnikov (SEO), izvajati e-poštni marketing ali uporabljati družbene omrežje.


Potrebujete pomoč? Marketinška agencija Pakt vam lahko pomaga pri popolni prenovi vaše spletne strani, jo naredi vizualno privlačnejšo ter seveda bolj učinkovito. Pri prenovi uporabljamo najnovejša oradja in platforme, za doseganje vseh sodobnih trendov in standardov.


Ključnega pomena je, da so vse te taktike skrbno usklajene med seboj in se medsebojno dopolnjujejo. Oblikovati morate koherenten in učinkovit marketinški načrt, ki bo privabil obiskovalce na vašo spletno stran in jih spodbudil k interakciji z vašo vsebino ali ponudbo.


Vključitev analitičnih orodij in sledenje obiskovalcem je prav tako pomembna komponenta strategije, saj vam pomaga razumeti, katere taktike delujejo najučinkoviteje in kje je še prostor za izboljšave.


V končni fazi je glavni cilj povečanje obiska spletne strani, boljša interakcija z obiskovalci in višanje konverzij. Ne pozabite, da se učinkovitost strategij in taktik lahko spreminja in jih je potrebno redno preverjati in prilagajati.

Delite to objavo