VRF sistemi za hotele - vse, kar morate vedeti


VRF sistemi (angl. Variable Refrigerant Flow) so energetsko učinkovita rešitev za ogrevanje in hlajenje večstanovanjskih stavb. Idealni so za objekte kot so hoteli, saj so izredno energetsko učinkoviti in omogočajo zagotavljanje različnih temperatur v različnih prostorih. Tako boste zadovoljili želje vseh gostov, ki si morda želijo prilagojeno temperaturo v svoji sobi. Tukaj je vse, kar morate vedeti o VRF sistemih v hotelih.


VRF sistem enostavno prilagodi temperaturo v čisto vsaki hotelski sobi.


Kaj je tehnologija VRF?


Predstavljajte si VRF sistem kot sistem za upravljanje hladilnega sredstva. Namesto velikih zračnih kanalov, VRF sistem uporablja tanke cevi, ki premikajo hladilno sredstvo iz prostora v prostor. Sistem lahko ogreva, hladi ali pa istočasno ogreva in hladi različne prostore ter zadosti različnim potrebam uporabnikov v različnih prostorih. Tako vam zagotavlja preprost način za nadzor nad dnevnimi obratovalnimi stroški hotela.


Še več - VRF sistem enostavno zagotovi prilagojeno temperaturo v čisto vsaki hotelski sobi. Tako se poraba energije bistveno zmanjša v nočeh z nižjo zasedenostjo hotela, kar pomeni, da je v primeru 50 % zasedenosti tudi poraba energije lahko 50 % nižja.


VRF sistem ima lahko eno ali več zunanjih enot ter eno ali več notranjih enot ter je izredno prilagodljiv in energetsko učinkovit.


Na kaj biti pozorni ob izbiri?


Prilagoditev VRF sistema se začne z določanjem, ali naj sistem zagotavlja samo ogrevanja ali hlajenja ali naj zagotavlja obe ti dve funkciji istočasno. hotelu so lahko noči, ko si nekateri gostje želijo hladiti svoje sobe, drugi pa jih želijo greti, zlasti spomladi ali jeseni, ko so nočne temperature manj predvidljive.


Prav tako morate določiti svojo tipično obremenitev, da boste vedeli, koliko ogrevanja ali hlajenja bo potreboval vsak prostor. Izberite poslovnega partnerja, ki je dobro podkovan ni vam bo znal dobro svetovati glede VRF sistemov, da ne boste končali s sistemom, ki je denimo premajhen ali prevelik.


Nazadnje poskrbite, da je vaše hotelsko osebje sposobno občasno opraviti potrebno vzdrževanje, vključno s čiščenjem tuljav in filtrov zunanje enote.


Izberite poslovnega partnerja, ki je dobro podkovan ni vam bo znal svetovati glede VRF sistemov.


Obrnite se na ERKON sisteme


ERKON sistemi d.o.o. so specializirano za hlajenje, ogrevanje in prezračevanje večjih objektov. Tako vam zagotovijo izbiro sistemov klimatizacije - kot so VRF sistemi - ogrevanje in prezračevanje, vgradnjo naprav ter dolgoročno vzdrževanje. Z veseljem vam bodo svetovali in vam odgovorili na vsa vaša dodatna vprašanja glede VRF sistemov.

Delite to objavo