Terme - zdravje in dobro počutje za vse generacije

Č

e si ne vzamete časa za svoje dobro počutje, si ga boste morali vzeti za svoje slabo počutje. Dejstvo je, da se vsi premalo zavedamo, kako pomembni so  počitek, rekreacija in osredotočanje na sebe in svoje potrebe. Le zadovoljen in spočit človek ima dovolj energije, da se sooči z vsakodnevnimi izzivi. Na srečo je Slovenija posejana s termami, kjer lahko temeljito poskrbite zase.

Le zadovoljen in spočit človek ima dovolj energije, da se sooči z vsakodnevnimi izzivi.

Termalna voda

Terme so v prvi vrsti povezane s termalno vodo, saj zaradi nje tudi nastanejo. Izviri termalne vode so že v zgodovini navduševali ljudi, ki so v topli vodi, polni mineralov našli olajšanje mnogih tegob. Zdravilišča in rehabilitacijski centri so bili tako prvi, ki so v svoje dejavnosti začeli dodajati terapije s termalno vodo. Sčasoma pa je zdraviliški turizem prerasel v mnogo več.

Termalna voda je odlična za sproščanje ter za skrb za dobro počutje. Moderni bazeni tako nudijo prostor za mirno uživanje in sproščanje, ki je bolj po godu starejšim generacijam, hkrati pa nudi veliko zanimivih atrakcij za mladino in otroke. Vikend ali počitnice na bazenu so tako popolna zabava za celo družino.

Wellness programi

Masaža in terme

Poleg termalne vode in bazenov imajo moderne terme ponavadi še bogat wellness program. Ta je sestavljen iz različnih savn, ki pa jih vsake terme prilagodijo nekoliko po svoje, da imajo gostje priložnost za posebno doživetje. Wellness programi imajo tudi bogat program masaž in tretmajev, ki vsebujejo vse od klasičnih metod do lokalnih posebnosti, kot so recimo medene masaže z domačim medom. V nekaterih termah najdete tudi posebne wellness programe, kot so savne ob polni ali prazni luni, nočna kopanja in posebna doživetja za pare. 

V nekaterih termah najdete tudi posebne wellness programe, kot so savne ob polni ali prazni luni.

Spremljevalni programi

Seveda pa se sodobne terme zavedajo, da vsi ne želijo preživeti celega oddiha v bazenu ali savni, zato so na voljo še drugi spremljevalni programi in aktivnosti. Te niso rezervirane le za otroke, ki se seveda veselijo raznoraznih gusarskih pustolovščin, pač  pa so namenjeni tudi odraslim. Zanje so pripravljene različne delavnice, degustacije, pohodi in druge dejavnosti, s katerimi lahko doživite terme in njihovo okolico na prav poseben način.


Povzemimo


Terme so dandanes mnogo več kot le zdravilišča in centri za okrevanje. Moderne terme ponujajo bazene, wellness programe in druge aktivnosti za vse starosti. Počitnice so tako lahko čisto prekratke, saj je v termah in v njihovi okolici vedno kaj zanimivega. Od vas je odvisno, ali si želite dopust preživeti ležerno ali aktivno - pomembno pa je, da si vzamete čas zase in poskrbite za svoje dobro počutje in si naberete energijo za vsak dan.

Delite to objavo