Trendi v turizmu - kampiranje in terme

K

ampiranje povezujemo s spanjem pod zvezdami, kurjenjem ognja in odmikom od civilizacije. Dandanes pa je kampiranje še kaj več kot to, saj kampi ponujajo sodobno opremljene parcele z elektriko, vodo in izpusti za avtodome, sami resorti pa imajo brezmejno ponudbo aktivnosti za stare in mlade. Toda, če smo do sedaj bili navajeni kampirati zgolj na morju ali ob jezerih, se vse bolj razvijajo kampi ob termah, kjer lahko gostje uživajo v ponudbi, hkrati pa prespijo v avtodomu, prikolici ali šotoru. 

Vse bolj se razvijajo kampi ob termah, kjer lahko gostje uživajo v kombinaciji narave in termalnih užitkov.

Nazaj k naravi - kampiranje


Med časom tako imenovane korona krize se je kampiranje še bolj razmahnilo, kot v času pred njo. Iskanje drugačnih načinov preživljanja dopusta in izogibanje množicam sta bila glavna povoda za premik nazaj k naravi. Med kampisti imamo tako šotoriste, tiste, ki prisegajo na mobilnost z avtodomi in prikolicami ter tiste, ki se ne želijo odreči udobju in svoj dopust preživljajo v mobilnih hišicah in glampingih. Sodobni kampi morajo tako zadovoljiti potrebe vseh tipov kampistov, zato resorti ponujajo vsevrstne dejavnosti. Od neparceliranih delov za odmik od vrveža do udobnih sanitarnih blokov, najemov hladilnikov, oskrbovalnih postaj za avtodome ter seveda animacije. Ker si kampisti želijo bivati v bližini različnih zanimivosti, se morajo temu prilagoditi tudi terme.

Mobilne hišice in glamping

Mobilne hiške

Pomemben del kamping resortov so dandanes naselja glamping nastanitev in mobilnih hišk. Te imajo običajno prostor do šest oseb, ponujajo pa polno opremljeno kuhinjo, kopalnico, spalnice in teraso, kamor velikokrat sodi tudi zasebna masažna kad ali manjši bazen. Paketi v hiškah lahko vključujejo podobne storitve kot hotel, se pravi nočitve z zajtrkom, polpenzion ter vstopnice za koriščenje bazenov in drugih aktivnosti. Kampi se vse bolj pojavljajo v bližini term, da se kampisti lahko naužijejo tudi koristi, ki jih prinaša termalna voda in vsega, kar terme nudijo.

Mobilne hiške združujejo občutek kampiranja in udobje hotela ali apartmaja, zato so vedno bolj priljubljene.

Najboljše od obeh svetov

Kampiranje ob termah prinaša najboljše od obeh svetov. Kampiranje omogoča gostom svobodo, ki je urniki in usmerjene dejavnosti v hotelu ne nudijo. Hkrati imajo možnost bivanja v naravi oziroma v urejenem kampu. Po drugi strani pa bivanje ob termah oziroma znotraj njihovih kompleksov prinaša vse prednosti in storitve, ki so na voljo: od bazenov, wellnesa, animacij, restavracij in drugega dogajanja. Kampiranje ni več le minimalistično doživljanje narave, pač pa nomadski slog življenja ali dopustovanja, pri katerem se kampisti niso pripravljeni odrekati udobju.


Terme Banovci tako ponujajo bivanje v kampu s 130 kampirnimi mesti, kjer je dovolj prostora za avtodome, prikolice in šotore. Kamp ima tekstilni in nudistični del, oba pa omogočata uporabo moderne infrastrukture v kampu in vseh aktivnosti, ki jih nudi kompleks term.


Povzemimo


Kampiranje je vse bolj priljubljena dejavnost, ki povezuje stik z naravo z udobjem počitniških resortov. Poleg kampiranja ob morju in jezerih je vse bolj priljubljeno kampiranje ob termah, kjer je na voljo drugačen tip turizma s svojimi posebnostmi, ki zdaj niso na voljo le gostom hotelov, apartmajev ali dnevnim obiskovalcem, pač pa tudi ljudem, ki so veliko na poti in si želijo sprostitve v termalni vodi in vseh dodatnih aktivnostih. 

Delite to objavo