Kako se lotiti opremljanja kopalnice?

Kopalnica je prostor, ki je v vsakem domu unikaten in poseben. To je prostor, kjer skrbimo za osebno higieno in nego, zato je zelo pomembno, da je oprema za kopalnico izbrana premišljeno in skrbno. Velikokrat se zgodi, da so kopalnice relativno majhne, kar omejuje možnosti pri načrtovanju, zanje pa je težko izbrati kopalniško pohištvo. V takšnih primerih lahko pomaga pohištveni salon, kjer se lahko posvetujemo s strokovnjaki in najdemo rešitve, ki bodo primerne za naše potrebe in želje. Lahko pa kupimo kopalniške sestave, ki so jih oblikovali strokovnjaki, zato da imamo vse za kopalnico na enem mestu, ne da bi se ukvarjali s kombiniranjem. 

Sodobne kopalnice so danes pravi centri za razvajanje in nego.

Kopalniška oprema se v zadnjih letih močno spreminja in sledi aktualnim trendom. Dandanes so kopalnice lahko pravi centri za razvajanje in nego, kjer lahko uživamo v različnih lepotnih ritualih. Pri izbiri opreme za kopalnico je pomembno upoštevati nekaj osnovnih nasvetov, da bomo izbrali tisto, ki bo najbolj primerna za nas.

Kazalo vsebine

1 Poenotite stil

1.1 Sodoben

1.2 Retro

1.3 Eklektičen

2 Funkcionalna oprema

3 Pravilna razporeditev

4. Povzemimo

Poenotite stil

Spletna trgovina s kopalniškim pohištvom

Prvi nasvet je, da se odločimo za enoten stil. Kopalnica bo tako izgledala bolj urejena in zaokrožena. Pri tem lahko izbiramo med različnimi barvami in vzorci, a je pomembno, da se odločimo za nekaj, kar bo za nas primerno in bo ustrezalo našemu okusu.


Sodoben


Taka kopalnica daje poudarek odprtemu prostoru. Linije so ravne, v prostoru pa je čim manj opreme in stvari. Izbira materialov in barv je premišljena, pri čemer je poudarek na kakovosti vseh elementov. Trenutno najbolj priljubljene barve so odtenki sive, antracit, bež in bela, ki se lahko kombinirajo s poudarki iz lesa ali stekla.


Retro


Retro kopalnica je časovni stroj, ki pelje v neka druga obdobja - običajno taka z zanimivo estetiko. Govorimo o sedemdesetih ali petdesetih letih dvajsetega stoletja, ko so vladali drzne barve in vpadljivi vzorci.


Eklektičen


Eklektičen slog združuje vse, kar nam je všeč. Tako lahko nastane zanimiva zbirka, barv, vzorcev, tekstur in dodatkov vsevrstnih slogov iz različnih obdobij.

Funkcionalna oprema

Spletna trgovina s kopalniškim pohištvom

Drugi nasvet je, da se odločimo za kakovostno kopalniško pohištvo. Kopalniško pohištvo je namreč deležno velikih obremenitev, zato je pomembno, da je izdelano iz kakovostnih materialov, da bo zdržalo vse napore. Prav tako je dobro, da izberemo prilagodljivo in dovolj veliko pohištvo. Kopalnica je namreč prostor, kjer potrebujemo prostor za osebne stvari, brisače, čistila in še kaj bi lahko dodali.  Čeprav so kopalnice pogosto manjši prostori, je pomembno, da se odločimo za pohištvo, ki bo omogočilo dovolj prostora za vse naše potrebščine. Več stvari kot lahko damo v omare, lepši bo prostor.

Odločimo  se za pohištvo, ki bo omogočilo dovolj prostora za vse naše potrebščine

Pravilna razporeditev


Pravilna postavitev kopalniške opreme je pomembna za funkcionalnost in udobje. Umivalnik ne bi smel biti nameščen za vrata, dobro pa je, če je osvetljen z naravno svetlobo ali vsaj z dovolj svetili. WC školjko je najbolje umakniti z oči, ko odpremo vrata kopalnice in jo lahko tudi delno zakrijemo s kadjo ali tušem. Tuš kabine in kadi je dobro postaviti tako, da imamo prostor za gibanje okoli njih, dobra luč pa tudi tu ni odveč.


Povzemimo


Če se odločimo za prenovo kopalnice, se posvetujte s strokovnjaki, kot so izkušeni mojstri in arhitekti ali oblikovalci, ki vam lahko pomagajo pri načrtovanju in izbiri materialov. S skrbno načrtovano in kakovostno izvedeno prenovo kopalnice se bomo lahko veselili udobnega in estetsko privlačnega prostora za sprostitev in nego. Nekaj privlačnih kopalnic pa so že skombinirali pri podjetju iKodi, tako da prihranimo čas pri opremljanju in le uživamo v krasni novi kopalnici.

Delite to objavo