Najboljše toplotne črpalke

Ob misli na topel dom nam je pri srcu toplo. A če želimo poskrbeti, da visokega davka za naše zdravje in udobje ne plača mati narava, moramo izbrati primeren način ogrevanja. Izbira najboljše toplotne črpalke je naložba v prihodnost, ki je prijazna tudi do naše denarnice.

Kazalo vsebine

 1. Vrste toplotnih črpalk
  1. Več sonca v naše domove!
  2. Toplotne črpalke ne kupujte na vrat na nos
  3. Katero blagovno znamko toplotne črpalke izbrati?
 2. Ecodan – toplotna črpalka za vaš novi dom
 3. Zubadan – za toplo zavetje v velikih prostorih

Toplotna črpalka je naprava, s katero zagotovite ogrevanje zraka in/ali ogrevanje sanitarne vode. Poleg tega, da je izjemno učinkovita, je obenem tudi prijazna do okolja. Njen doprinos k varstvu okolja so prepoznali tudi na Ekoskladu, kjer ob nakupu toplotne črpalke lahko uveljavljate subvencijo.

Najbolj priljubljeni sistemi toplotnih črpalk so “zrak-voda”, “voda-voda” in “zemlja-voda”.

Vrste toplotnih črpalk


Dandanes je na voljo široka izbira toplotnih črpalk, ki so prilagojene objektu, okolici objekta in potrebam stanovalcev. Za odločitev za toplotno črpalko je vedno čas, primerne so namreč tako za novogradnje kot tudi za renovacijo kotlovnic. Najboljše toplotne črpalke so prilagojene okolju, v katerem so umeščene, zato je ena najpomembnejših faz nakupa premislek in načrtovanje.


Več sonca v naše domove!

Izberite vir energije, ki vam najbolj ustreza

Toploto, potrebno za ogrevanje, toplotna črpalka črpa iz okolja. Sončna energija se namreč skladišči vse okoli nas - v zemlji, vodi (npr. podtalnici) in zraku. Glede na okolico objekta in širše podnebne spremembe, izberemo tisti vir energije, ki nam najbolj ustreza.


Najbolj priljubljeni sistemi toplotnih črpalk so “zrak-voda”, “voda-voda” in “zemlja-voda”. Zveni komplicirano? Prva beseda v poimenovanju se nanaša na vir toplote. Druga beseda pa pojasni v kateri medij se toplota črpalke prenaša. Za ogrevanje stanovanj v Sloveniji je najpogosteje izbrana toplotna črpalka zrak – voda.


Toplotne črpalke ne kupujte na vrat na nos


Izbira prave toplotne črpalke ni nujno enostavna. Pred nakupom se je pomembno temeljito posvetovati. Upoštevati moramo:

 • klimatske razmere kraja,
 • površino objekta,
 • energetsko učinkovitost stavbe,
 • povprečno uporabo trenutnega energenta.


Tovrstni izračuni niso mačji kašelj, zato je dobrodošlo, da se po pomoč zatečete k strokovnjakom. V spletni trgovini Pravaklima vam bodo do najboljše toplotne črpalke pomagali z nasveti, ki temeljijo na visoki strokovni usposobljenosti in dolgoletnih izkušnjah.


Katero blagovno znamko toplotne črpalke izbrati?


V morju ponudb toplotnih črpalk se je težko odločiti za pravo znamko. Tisti, ki stavijo na vrhunsko kvaliteto, zanesljivost in dolgotrajnost toplotne črpalke, bodo več kot zadovoljni ob nakupu toplotnih črpalk blagovne znamke Mitsubishi Electric. Gre za blagovno znamko, ki slovi po tehnološko dovršenih in energijsko varčnih napravah.


Pri nakupu toplotne črpalke Mitsubishi Electric izbirate med serijama Ecodan in Zubadan. Katera je najbolj primerna za vaš objekt? Dokončni odgovor bo najbolje podal strokovnjak, v nadaljevanju pa si poglejmo, kaj so bistvene razlike med obema serijama.


Ecodan – toplotne črpalke za vaš novi dom

Toplotne črpalke za vaš dom

Odločitev za toplotno črpalko Mitsubishi Electric Ecodan je primerna takrat, ko načrtujemo urejanje novogradnje ali pa bi toplotno črpalko želeli namestiti v stanovanje v večstanovanjskem objektu. Toplotna črpalka Ecodan je primerna tako za gretje prostorov s talnim ogrevanjem kot tudi za ogrevanje z radiatorji.


Vas skrbi, da bi videz zunanje enote toplotne črpalke skazilo podobo vaše hiše? Nikar! Vrhunski oblikovalci so poskrbeli za eleganten videz, zato se toplotna črpalka Mitsubishi Electric Ecodan lepo poda k vsaki stavbi.


Z izbiro toplotne črpalke Mitsubishi Electric Ecodan poskrbimo, da bo v našem domu vedno prijetno toplo, hkrati pa smo prijazni do okolja. Dve muhi na en mah na še kako pomembnih področjih našega življenja, mar ne?

Izjemen doprinos toplotnih črpalk varstvu okolja so prepoznali tudi na Ekoskladu, kjer ob nakupu toplotne črpalke lahko uveljavljate subvencijo.

Zubadan – za toplo zavetje v velikih prostorih


Ko želimo namestiti toplotno črpalko v večje in zahtevnejše objekte, je prava izbira toplotne črpalke Mitsubishi Electric Zubadan. Z njeno pomočjo boste s talnim ogrevanjtem lahko ogreli tudi večje površine.


Prav tako je izbira toplotne črpalke Zubadan primerna takrat, ko se odločate za prenovo kotlovnice z radiatorskim sistemom.


Mitsubishi Electric Zubadan uporablja vrhunsko tehnologijo »Flash Injection«, ki poskrbi za ogrevanje tudi v najbolj hladnih regijah. Sončno energijo boste tako izkoristili tudi takrat, ko je ni na pretek.


Povzemimo


Vedno več ljudi se odloča za nakup toplotne črpalke. Tovrstna izbira ni naključje: toplotne črpalke so na namreč varčna in naravi prijazna rešitev. Pri izbiri toplotne črpalke priporočamo odločitev za nakup naprave preverjene blagovne znamke Mitsubishi Electric, ki slovi kot izjemno inovativna in tehnološko dovršena.


Izbirate lahko med serijo Ecodan, ki pride v poštev pri novogradnjah in v stanovanju v večstanovanjskem objektu, ne glede na to, ali grejete z radiatorji ali s talnim gretjem. Serija Zubadan pa je primerna za večje objekte, ki jih ogrevate s pomočjo talnega gretja, uvedete pa jo lahko tudi ob prenovi kotlovnice. Za končno odločitev se je najbolje posvetovati s strokovnjaki na pravaklima.si, ki z dolgoletnimi izkušnjami pomagajo pričarati toplino doma.

Delite to objavo