Omarica z umivalnikom - srce kopalnice

K

o pomislimo na kopalnico, si najpogosteje predstavljamo prav osrednji del, kjer je omarica z umivalnikom. Zraven seveda sodi ogledalo in pa dovolj odlagalnih površin, saj v tem delu kopalnice preživimo največ časa. Zato je izbira kopalniškega pohištva zanj še toliko bolj pomembna.

Kopalniško pohištvo nam daje neskončno možnosti za izražanje svojega osebnega sloga.

Kazalo vsebine​​

1 Omarica za umivalnik

1.1 Idealna višina

1.2 Umivalnik ali dva?

1.3 Kakšen umivalnik je najboljši?

2 Kam shranjevati svari?

3 Kaj pa ogledalo?

Kopalniško pohištvo nam danes daje neskončno možnosti za izražanje svojega osebnega sloga. Vseeno pa je treba ob estetiki pomisliti tudi na funkcionalnost, zato sledi nekaj nasvetov, na kaj paziti pri nakupu kopalniške omarice z umivalnikom.

Omarica za umivalnik

Spletna trgovina s kopalniškim pohištvom

Omarice za umivalnik so lahko samostoječe, povezane v kopalniške bloke ali pa plavajoče - pričvrščene le na steno, brez nogic. Med vsemi modeli, ki so na voljo, je včasih težko izbrati, zato si moramo postaviti nekaj ključnih vprašanj. Kako velika je kopalnica? Koliko ljudi jo bo uporabljalo? Koliko so stari ti ljudje in kako visoki? Imajo uporabniki kopalnice kakšne posebne zahteve, želje ali potrebe?


Idealna višina


Ko določimo, kdo vse bo uporabljal kopalnico, nam postane jasno, da moramo pri višini kopalniške omarice skleniti kakšen kompromis. Poiskati je treba višino, ki ustreza vsem. Če so vsi člani družine podobno visoki, bomo poiskali višjo omarico. Sicer pa bo treba iskati drugačne rešitve. Višina je odvisna tudi od tega, ali bomo uporabljali nadpultni umivalnik, ki že sam prinese nekaj dodatnih centimetrov. Standard za umivalnik je nekje 80 cm, kar pa zagotovo ne ustreza čisto vsem.


Umivalnik ali dva?


Dvojni umivalniki so v trendu in so za veliko kopalnico povsem legitimna odločitev. Preden pa se odločimo za dvojne umivalnike, se vprašajmo: kolikokrat pa se v družini zgodi, da kopalnico uporablja več oseb naenkrat? Je res nujno imeti dva umivalnika ali bi raje morda nekoliko več pulta. 


Kakšen umivalnik je najboljši?


Odgovor je preprost - tisti, ki najbolje sledi našim navadam. Pri nakupu umivalnika je dobro pomisliti na nekaj stvari. Kako visok in globok je pult? Bodo vsi člani dosegli pipo in ogledalo? Kako se čisti? Bodo armature na steni, na pultu ali na umivalniku? Potrebujemo globok umivalnik? Katera oblika ne povzroča škropljena vode po kopalnici? In nenazadnje - kaj nam je všeč.

Kam shranjevati stvari?

Spletna trgovina s kopalniškim pohištvom

Prostora v kopalnici ni nikoli preveč. Kot prvo, vsak član družine potrebuje nekaj prostora  za svoje osebne stvari, ki so ponavadi blizu umivalnika. Omarica z umivalnikom je lahko v ta namen ravno prav velika. Nadpultni umivalnik prihrani še nekaj dodatnega prostora za predale ali police, vsekakor pa lahko še vedno dodamo več omaric. V kopalnici ponavadi potrebujemo še veliko prostora za brisače in nemalokrat tudi za čistila in detergente za pranje perila. Če v kopalnici shranjujemo tudi zdravila in prvo pomoč, je treba pomisliti tudi na to. 

Prostora v kopalnici ni nikoli preveč.

Kaj pa ogledalo?


Višina ogledala je spet prepuščena individualni izbiri in potrebam uporabnikov kopalnice. Ogledalo naj bo kar se da veliko in osvetljeno. Poleg naravne svetlobe velja namestiti kakovostne luči, ki oddajajo belo svetlobo, da je podoba v ogledalu čim bolj realistična. Ogledalo je tisti del kopalniške opreme, ki zaključuje videz omarice z umivalnikom, zato mu velja posvetiti nekaj več pozornosti.


Povzemimo


Kopalniško pohištvo ponuja veliko možnosti za izražanje, hkrati pa od njega pričakujemo funkcionalnost in trajnost. Omarica za umivalnik je pri tem centralni kos pohištva, ki daje celi kopalnici značilen videz, zato je pri njej še posebej pomembno ,da izberemo pravo višino, ustrezen umivalnik in vse skupaj nadgradimo s kakovostnim ogledalom. Preverite ponudbo pri iKodi.

Delite to objavo