Izbira najboljše toplotne črpalke

N

a toplotne črpalke Mitsubishi Electric prisegata tudi vrhunski športnici - judoistki sestri Štangar.


So vas letošnje položnice za ogrevanje spodbudile k iskanju alternativ za ohranjanje toplega doma? Povsem razumljivo – letos smo vsi dobili lekcijo o tem, kako hitro lahko svetovna politika vpliva na cene energentov. 

Kazalo vsebine

  1. Kdaj izbrati katero toplotno črpalko?
    1. Toplotna črpalka za novogradnjo
    2. Toplotna črpalka ob renovaciji doma
    3. Toplotna črpalka za stanovanje
  2. Montaža toplotne črpalke
  3. REAM - strokovnjaki za toplotne črpalke

Mar ne bi bilo čudovito, če bi bili naslednjo zimo manj odvisni od tega, kaj se po svetu dogaja, po vrhu pa bi lahko še prihranili? Čas je, da razmislite o novi kurilni sezoni in o toplotni črpalki. Da gre za varčno in okolju prijazno ogrevanje, najbrž ni več novost. Toda, katera toplotna črpalka bi bila za vas najprimernejša? Preberite, kaj svetujejo pri podjetju REAM.

Za vsako situacijo je mogoče najti optimalno toplotno črpalko. 

Kdaj izbrati katero toplotno črpalko?


Toplotne črpalke, ki jih lahko danes vgradimo, imajo različne moči in seveda namene uporabe. Za skoraj vsako situacijo je mogoče najti optimalno napravo, vendar je lahko izbira nekoliko zapletena, saj se hitro izgubimo v različnih podrobnostih in specifikacijah.


Toplotna črpalka za novogradnjo


Če gradite, potem že v času načrtovanja določite, kako se želite ogrevati in kakšno napravo potrebujete, da boste dosegli želene rezultate. Za novogradnje priporočamo toplotne črpalke Mitsubishi Electric, kot je recimo Ecodan PUD-SWM.


Ecodan tehnologija omogoča pripravo sanitarne in ogrevalne vode s temperaturo 55 °C pri zunanji temperaturi -10 °C ter delovanje sistema do zunanje temperature -20 °C. S funkcijo avtomatske prilagoditve Mitsubishi Electric toplotna črpalka avtomatsko sledi temperaturnim spremembam v bivalnih prostorih in spremembam zunanje temperature ter temu primerno prilagodi potrebno moč za ogrevanje prostora. Dovršena oblika, večji premer in optimizirana namestitev položaja ventilatorja v enoti poskrbijo za zmanjšanje hrupa, ki ga naprava oddaja v okolico.


Toplotna črpalka ob renovaciji doma

Toplotna črpalka ob renovaciji doma

Pri renovaciji kotlovnice moramo misliti na sistem ogrevanja, ki je že v hiši. Ni vseeno, ali gre za talno ali radiatorsko ogrevanje, prav tako je treba misliti na to, kako izolirana in energetsko potratna je hiša. Dobra izbira za tak objekt je Zubadan PUD-SHWM.

Unikatna Mitsubishi Electric tehnologija »Flash Injection« dosega izjemno visoko zmogljivost ogrevanja. Tehnologija zagotavlja doseganje nominalne ogrevalne moč pri zunanji temperaturi -15 °C ter ogrevanje do zunanje temperature -28 °C. V skladu s tem so zunanje enote toplotnih črpalk iz serije ZUBADAN popolne za ogrevanje domov v najhladnejših regijah.


Toplotna črpalka za stanovanje


Če živite v bloku, lahko vseeno uporabljate toplotno črpalko. V takem primeru priporočamo model Ecodan R32 Eco inverter.


Skupaj s povišano zmogljivostjo in maksimalno temperaturo ogrevalne vode 60°C so primerne za nizkotemperaturno ogrevanje, kot tudi za radiatorsko ogrevanje. Temperaturno območje delovanja sega do -20°C zunanje temperature, kar tudi ustreza projektnim pogojem na območju Slovenije.


Montaža toplotne črpalke


Če gre za starejši objekt, se je najprej treba lotiti demontaže starega ogrevalnega sistema, pri novogradnji pa to seveda ni potrebno. Zunanja enota toplotne črpalke potrebuje  podstavek, na katerega jo postavimo. Sledi nameščanje notranje enote. Ekipa strokovnjakov nato poskrbi za povezavo med obema enotama, kar vsebuje preboje sten in napeljavo. Sledi nameščanje bojlerja za sanitarno vodo, razvod cevi in električnih kablov in povezava vseh enot. Sistem se na koncu napolni s hladilnim sredstvom, odzrači in zažene. Nazadnje se preveri delovanje in nastavi vse parametre. Priklop je hiter in možen v vseh letnih časih.

Montaža toplotne črpalke je izvedena v dnevu ali dveh in se lahko izvede tudi pozimi.

REAM - strokovnjaki za toplotne črpalke


Podjetje REAM je pooblaščeni zastopnik in distributer za klimatske naprave in sisteme Mitsubishi Electric, Kaysun in Mitsubishi Hydronics – Climaveneta. Zagotavlja svetovanje pri izbiri kateregakoli izdelka, ki ga najdete v njihovem prodajnem programu. Po celotni Sloveniji sodeluje s strokovno usposobljenimi pooblaščenimi poslovnimi partnerji – monterji, ki skrbijo za nadaljnjo prodajo in izvedbo montaže na najvišji kakovostni ravni. Vedno so vam na voljo na brezplačni tel. št. 080 98 98 ali preko e-naslova info@ream.si.


Zaključek


Izbira toplotne črpalke je lahko precej bolj preprosta, če jo prepustite strokovnjaku, kot je podjetje REAM. Z njihovo pomočjo boste dobili najboljšo napravo za svoj projekt, pa naj bo to novogradnja, adaptacija ali stanovanje v bloku. Mitsubishi Electric namreč ponuja velik izbor toplotnih črpalk za različne objekte, strokovnjaki iz podjetja REAM pa ponudbo dopolnjujejo s svetovanjem, povezovanjem z monterji in servisom.

Delite to objavo