Oprema za bar, brez katere ne gre

O

odpreti nov bar, ga  voditi in poskrbeti, da ima dovolj strank, ni lahka naloga. Če pa to uspe, se lahko nadejate uspešnega posla, ki slovi po dobrih strankah, ki se rade vračajo, in seveda najboljši pijači v mestu. Zelo pomemben del posla je seveda prava gostinska oprema, s katero lahko svojim gostom nudite odlično pijačo in morda še kakšen prigrizek. Ni pomembno, ali načrtujete strežbo luksuznih koktajlov ali pa boste hranili lačne množice navijačev v športnih barih - investirajte v dobro opremo.

Ni pomembno, ali načrtujete strežbo luksuznih koktajlov ali pa boste hranili lačne množice navijačev v športnih barih - investirajte v dobro opremo.

Profesionalni hladilniki


Hladilnikov baru ni nikoli dovolj, saj je treba hladiti veliko stvari: od steklenic, dekoracij do prigrizkov. Odvisno od velikosti vašega lokala se lahko odločite za različno hladilno opremo. Med najbolj priljubljenimi in uporabnimi so:

  • podpultni hladilniki
  • hladilne komore
  • samostoječi hladilniki
  • vinske vitrine
  • hladilniki za kozarce
  • ledomati
  • šankomati

Korita in pomivanje

Pomivalni stroji in korita

Pri vsej pijači, ki jo bar postreže, je učinkovito pomivanje posode in kozarcev izjemno pomembno. Veliko lokalov, ki mora pomivati veliko posode, si omisli tridelno korito za splakovanje, pomivanje in izpiranje. V šanku pa po drugi strani pride prav manjše korito za umivanje rok in manjših predmetov ali zlivanje ostankov pijače. Tu pa so seveda še nepogrešljivi pomivalni stroji. V baru je predvsem dobro, da imate zanesljiv pomivalni stroj za pomivanje kozarcev, ki lahko pere na nizkih ali visokih temperaturah.

Dobro je, da imate zanesljiv pomivalni stroj za pomivanje kozarcev, ki lahko pere na nizkih ali visokih temperaturah.

Kavni avtomati in mlinčki


Bar brez kave? Ne bo šlo. Topli ali hladni kavni napitki so stalnica vseh lokalov in običajno že zjutraj privabijo veliko množico ljudi. Investicija v zmogljiv kavni aparat je torej nujna, če želite gostom postreči z raznoliko ponudbo sveže mlete dišeče kave. Pri kavi je vredno omeniti še to, da je okus te priljubljene pijače močno odvisen od trdote vode v sistemu. Zato je dobro nabaviti tudi sistem za mehčanje vode, ki pomaga tudi pri okusu ledenih kock.


Povzemimo


Kakovostna gostinska oprema je osnova za dobro poslovanje vsakega gostinskega obrata - tudi bara. Le s kakovostnimi aparati in pripomočki lahko gostom ponudite najboljšo storitev, zaradi katere se bodo radi vračali. Voditi gostinski lokal ni preprosto, saj se okusi ljudi in njihove navade ves čas spreminjajo. Stalne stranke pa lahko obdržite le tako, da vedno ponudite najboljšo pijačo in hrano, hkrati pa spremljate trende in tako presenečate z novostmi. Ker pa načrtovanje bara ni lahka naloga, se lahko zato obrnete na podjetje Pajntar, kjer to nalogo prevzamejo nase in vam pri tem pomagajo še z opremo po meri, da lahko povsem izkoristite prostor, ki je na voljo.

Delite to objavo