Poplave: nasveti in pomoč glede prezračevanja prostorov

Poplave so glede na nedavne dogodke, ki so pretresli Slovenijo v avgustu tega leta postale resna grožnja za nepremičnine in prebivalce. V takih časih se izkaže, kako ključnega pomena je učinkovito prezračevanje. V podjetju ERKON sistemi so na pomoč prizadetim v poplavah priskočili z dvema razlažilnika zraka, ki ju že od takrat dalje dajejo v najem vsem, ki to potrebujejo. Poglejmo, zakaj je prezračevanje proizvodne hale, skladišča, doma, poslovnih prostorov v primeru poplav tako ključno.

 

V podjetju ERKON sistemi so na pomoč priskočili z dvema razvlažilcema zraka.

 

Zakaj je prezračevanje pomembno?

 

Prezračevanje je v primeru tovrstnih poplav delovnih ali bivalnih prostorov bistveno, saj pomaga odpraviti odvečno vlago, preprečuje nastanek plesni in zagotavlja bolj zdravo bivalno ali delovno okolje.

 

 • Odstranjevanje vlage: Poplave pustijo za sabo visoko stopnjo vlage, ki lahko škoduje strukturam, materialom in zdravju ljudi. Prezračevanje pomaga pri odstranjevanju te vlage in pospešuje proces sušenja.
 • Preprečevanje plesni: Vlaga je idealno gojišče za plesni, ki lahko povzročijo zdravstvene težave. Redno prezračevanje zmanjšuje tveganje za nastanek plesni.
 • Izboljšanje kvalitete zraka: Prezračevanje zamenja zastojan, vlažen zrak s svežim, kar izboljša splošno kvaliteto zraka v prostoru.

 

  Kako izvesti prezračevanje v primeru poplave?

   

  Poglejmo si, na kakšne načine se lotiti prezračevanja v tako obsežnih primerih poplav:


  • Naravno prezračevanje: Najprej odprite vsa okna in vrata, da omogočite naravno prezračevanje. To bo omogočilo kroženje zraka in izhlapevanje vlage.
  • Uporaba ventilatorjev: Ventilatorji lahko znatno povečajo kroženje zraka in pospešijo sušenje. Postavite jih na strateške točke za največjo učinkovitost.
  • Razvlaževalniki zraka: Razvlaževalniki so izredno koristni pri odstranjevanju vlage iz zraka. Podjetje ERKON sistemi d.o.o. je v duhu pomoči oškodovancem poplav ponudilo v najem dva razvlažilca zraka, ki lahko bistveno pripomoreta k hitrejšemu sušenju poplavljenih prostorov.
  • Prezračevanje proizvodne hale: V primeru poplavljenih proizvodnih hal in drugih večjih prostorov je učinkovito prezračevanje še posebej pomembno za nadaljevanje proizvodnih procesov. Uporaba industrijskih ventilatorjev in razvlaževalnikov je pri tem ključnega pomena.

   

   Povzemimo

    

   Seveda si vsi želimo, da do tovrstnih situacij ne pride več, a mnogi se od avgustovskih poplav še dolgo ne bodo opomogli. V podjetju ERKON sistemi so se potrudili pomagati na način, da so v najem dali dva razvlažilnika zraka. Z veseljem so vam na voljo tudi za svetovanje glede hlajenja, ogrevanja in prezračevanja - specializirani pa so za večje objekte, kjer poskrbijo za vse korake do končne izvedbe in servisa.

   Delite to objavo