Ključne prednosti šokerja oz. hitrega ohlajevalnika

Prihranite denar pri stroških hrane s predhodno pripravo v večjih količinah in podaljšajte rok uporabnosti zahvaljujoč edinstveni vrhunski napravi – šokerju oziroma hitremu ohlajevalniku SkyLine, ki bo povsem preobrazil vaše delovne procese. 

Kazalo vsebine

 1. Vrhunsko hlajenje
  1. Ključne prednosti šokerja
  2. Varno shranjevanje hrane
  3. Lahkotnost uporabe
 2. Kombinacija pametne pečice in šokerja
 3. Posebna akcijska ponudba

Si predstavljate, da vas zjutraj, ko z ekipo prispete na delovno mesto v profesionalno kuhinjo že čaka predogreta pečica, ki sama komunicira s hitrim ohlajevalnikom kdaj naj začne stvari ohlajati in obratno? Omenjen scenarij ni misija nemogoče – je povsem vsakdanji delovni proces kuharski ekip, ki se pri svojem delu poslužujejo kombinacije uporabe konvekcijske pečice in hitrega ohlajevalnika. Ekipe, ki so kadarkoli preizkusile ta zmagovalni pametni duo ga ne zamenjajo za nič na svetu – prihranek časa, energije in denarja je enostavno predragocen. Da o rezbremenitvi osebja v kuhinji sploh ne govorimo! 

Hitri ohlajevalnik poskrbi, da tudi najbolj delikatne sestavine ohranijo neoporečno svežino in okus.

Si predstavljate, da vas zjutraj, ko z ekipo prispete na delovno mesto v profesionalno kuhinjo že čaka predogreta pečica, ki sama komunicira s hitrim ohlajevalnikom kdaj naj začne stvari ohlajati in obratno? Omenjen scenarij ni misija nemogoče – je povsem vsakdanji delovni proces kuharski ekip, ki se pri svojem delu poslužujejo kombinacije uporabe konvekcijske pečice in hitrega ohlajevalnika. Ekipe, ki so kadarkoli preizkusile ta zmagovalni pametni duo ga ne zamenjajo za nič na svetu – prihranek časa, energije in denarja je enostavno predragocen. Da o rezbremenitvi osebja v kuhinji sploh ne govorimo!


Vrhunsko hlajenje

Hlajenje in zamrzovanje hrane

Ste se kdaj vprašali, kaj bi naredili s 4 dodatnimi urami dnevno? 

Morda je čas, da si konstruktivno zastavite to vprašanje in dobro razmislite o odgovoru - šoker oziroma hitri ohlajevalnik Electrolux Professional je vaša zlata vstopnica do prilagojenega hlajenja in zamrzovanja! Vsak cikel hlajenja vam namreč prihrani kar dodatnih 47 minut, kar lahko izjemno poveča produktivnost celotne ekipe.


Ključne prednosti šokerja


Šoker oziroma hitri ohlajevalnik je s svojimi vrhunskimi funkcijami nepogrešljiv pripomoček v profesionalni kuhinji. Naj vam v samo nekaj točkah razložimo zakaj …


 • Z natančnim nadzorovanjem temperatur ohlajanja pomaga preprečiti razvoj bakterij in tako posledično zagotavlja varnost hrane.
 • Hrano je brez težav mogoče pripraviti tudi vnaprej (ter jo s hitrim ohlajevanjem ohraniti svežo – do 5 dni v hladilniku in kar do 12 mesecev v zmrzovalniku)
 • Brez težav se optimizira kuharske procese ter naenkrat pripravi večje količine hrane.
 • Zmanjša se odpadek hrane in posledično prihrani pri stroških živil.
 • Prihrani se čas in izboljša produktivnost kuhanja.


Varno shranjevanje hrane


Pravilno shranjevanje, zmrzovanje in hitro odtaljevanje hrane v skladu z vsemi varnostnimi zapovedmi ima v profesionalni kuhinji izjemno pomembno vlogo. Iz vidika zahtev HACCP je s pomočjo šokerja oziroma hitrega ohlajevalnika tudi najbolj delikatna hrana kot je na primer sveže meso shranjena in pripravljena pod idealnimi pogoji. Živila na ta račun ostanejo obstojna do trikrat dlje, odpadek hrane pa je bistveno manjši! Odpadna hrana naj bi se s pomočjo šokerja zmanjšala za kar 35%, kar je ogromno!


Lahkotnost uporabe


Sama uporaba šokerja oziroma hitrega ohlajevalnika je izjemno preprosta  in intuitivna. Naj gre za ročni, programski ali avtomatski način – prav vsak je prilagojen vašim potrebam. Gre za popolno personalizacijo uporabe, ki je izjemno enostavna in jo bo zlahka obvladal prav vsak član ekipe.


Kombinacija pametne pečice in šokerja

Hitri ohlajevalnik Electrolux Professional

Dejstvo je, da v profesionalni kuhinji še nikdar ni bilo lažje optimizirati delovne procese. S perfektno integriranimi pametnimi napravami se lahko delovni procesi poenostavijo, izjemno pohitrijo in hkrati izboljšajo kakovost jedi. Vse to je mogoče tako v restavracijji z Michelinovo zvezdico kot v osnovni šoli, bolnišnici ali drugih javnih ustanovah.


Ne glede na tip ustanove, je ključen zmagovalni izbor vrhunskih naprav. Ena izmed absolutno zmagovalnih kombinacij je zagotovo duo pečice in šokerja znamke Electrolux Professional. 

Gre za zares vrhunsko kombinacijo intuitivne pametne tehnologije in uporabniku prilagojenega dizajna, ki preko funkcije Cook & Chill omogoča, da poleg prihranka denarja zmanjša stres vseh zaposlenih, optimizira celoten proces in učinkovitost kuhanja ter poskrbi tudi za optimizacijo celotnega prostora. Gre za nedvomni znak vrhunske učinkovitosti in produktivnosti!


Kako je vse to sploh mogoče? Sistem Cook & Chill omogoča kakovostno obdelavo hrane s kuhanjem, ki mu sledi hitro hlajenje. Njegova ključna prednost se skriva v varnem konzerviranju hrane za nadaljno porabo, ki kasneje lahko ali pa tudi ne vključuje ponovno pogrevanje. 

Ključ uspeha profesionalne kuhinje je v optimizaciji delovnih procesov, ki hrati pomagajo izboljšati kakovost jedi.

Posebna akcijska ponudba


Kombinacija konvekcijske pečice in šokerja torej v vsaki profesionalni kuhinji preverjeno pomaga optimzirati delovne procese ter jih naredi enostavnejše, učinkovitejše in bolj donosne. Tokrat smo se odločili, da za vas pripravimo prav posebno ponudbo šokerja in pečice!


Glede na to, da je za pravilno in dolgoročno uporabo konvekcijske pečice in šokerja priporočljiva tudi uporaba kondenzacijske mape, vam ob nakupu vseh treh omenjenih elementov podarimo in brezplačno nastavimo še avtomatski mehčalec za vodo! Gre za piko na I zmagovalnemu triu, ki z mehčanjem vode poskrbi za optimalno delovanje brez okvar. Toplo priporočamo!


Zaključek


Kombinacija konvekcijske pečice in hitrega ohlajevalnika oziroma šokerja je torej primerna za različne ustanove: od bolnišnic, osnovnih šol pa vse tja do različnih tipov restavracij. Če še vedno odlašate in razmišljate o nakupu, naj vam za konec pomagamo še s konkretnejšimi usmeritvami.


Omenjeni zmagovalni duo je kot nalašč za vse ki:

 • ponujate jedi, katerih recepti vsebujejo živila, ki zahtevajo ravnanje v skladu s predpisi o varnosti hrane (npr. Surovo meso ali ribe). 
 • imate profesionalno kuhinjo, v kateri hrano ustvarjate na več lokacijah (npr. catering storitve ali restavracije z eno kuhinjo in več lokacijami strežbe).
 • se zavedate, da priprava vaših jedi traja (pre)dolgo in bi bilo bolje, da jih v serijah pripravite vnaprej in nato dokončno pripravite in postrežete.
 • se zavedate, da je potek dela v vaši kuhinji delovno zahteven in bi nujno potreboval optimizacijo in standardizacijo.
 • cenite mnenja in priporočila ostalih vrhunskih kuharskih ekip in chefov.


Za več informacij se z povpraševanjem se obrnite na našo strokovno ekipo! 

Delite to objavo