5 razlogov, zakaj je VRF sistem idealen za vaše podjetje

VRF sistemi so odlična izbira za podjetja.

 

Sistemi VRF ali sistemi toplotnih črpalk s spremenljivim pretokom hladilnega sredstva so vrsta ogrevalnih in hladilnih sistemov, ki postajajo vse bolj priljubljeni zaradi svoje energetske učinkovitosti in zmožnosti zagotavljanja ogrevanja in hlajenja v enem samem sistemu. Ti moderni sistemi tako zagotavljajo, da v prostorih individualno upravljamo s temperaturo, zmanjšujemo potrebe po gradnji masivne infrastrukture v te namene in seveda okolju prijazno zmanjšujemo stroške ogrevanja in hlajenja.

 

VRF sistemi veliko prispevajo k zeleni prihodnosti ogrevanja in hlajenja.

 

Energetska učinkovitost

 

Sistemi VRF so zasnovani tako, da so visoko energetsko učinkoviti, saj lahko prilagodijo pretok hladilnega sredstva glede na trenutne potrebe po ogrevanju ali hlajenju stavbe. To lahko pripelje do občutnih prihrankov energije v primerjavi s tradicionalnimi sistemi ogrevanja, kar je v času energetske draginje izjemnega pomena.

 

Fleksibilnost

 

VRF sistemi za podjetja

VRF sistemi se lahko namestijo na streho objekta.

 

Sisteme VRF je mogoče preprosto konfigurirati, da zadovoljijo različne potreb po ogrevanju in hlajenju vseh območij znotraj stavbe, zaradi česar so idealni za uporabo v stavbah z več conami ali prostori nepravilnih oblik. Odlično se obnesejo v nakupovalnih središčih, šolah, bolnišnicah, domovih za ostarele, hotelih in drugih komercialnih zgradbah, kjer je udobje uporabnikov na prvem mestu. Modularne enote omogočajo širjenje sistema, ko se potrebe zgradbe povečajo. Notranje enote pa so prav tako lahko različne, kar pomeni, da se zlijejo z oblikovanjem prostora, pri čemer optimalno opravljajo svojo funkcijo.

 

Notranje enote VRF sistema delujejo neodvisno ena od druge, kar prinaša prihranke in večjo kakovost bivanja.

 

Prihranki pri stroških

 

Energetska učinkovitost in prilagodljivost sistemov VRF lahko imata za posledico prihranke za podjetja, saj lahko zmanjšajo porabo energije in stroške vzdrževanja. VRF sistemi namreč ne potrebujejo kotlovnic ali zalogovnikov energentov, saj za svoje delovanje potrebujejo le električno energijo, pri uporabi katere pa imajo velik energetski izkoristek. Če v sistem vključimo še sončno elektrarno, lahko dodatno prihranimo. Strokovno montirani in redno vzdrževani VRF sistemi imajo dolgo življenjsko dobo in potrebujejo le malo servisiranja, zato je to še en način, kako do večjih prihrankov.

 

Udobje

 

Sistemi VRF lahko zagotovijo konstantne, udobne temperature v celotni stavbi, saj lahko natančno nadzorujejo pretok hladilnega sredstva v različna območja. To pomeni, da lahko recimo vsak lokal v nakupovalnem središču določi najboljšo temperaturo in tako omogoči, da se ljudje v tem prostoru počutijo dobro, delovni procesi pa tečejo nemoteno. Zagotovo potrebuje cvetličarna drugačne pogoje kot kavarna in to nam VRF sistem omogoča brez težav.

 

Okolju prijazno

 

Sistemi VRF uporabljajo hladilna sredstva, ki imajo manjši vpliv na okolje kot nekatera tradicionalna hladilna sredstva, zaradi česar so okolju prijaznejša izbira za podjetja, ki želijo zmanjšati svoj ogljični odtis. Polega tega je ogrevanje in hlajenje z elektriko precej boljše za okolje kot ogrevanje s fosilnimi gorivi ali biomaso. Piko na i pa lahko postavimo, če tudi elektriko pridobivamo iz čistih virov, kot so sončne ali vetrne elektrarne.

 

Povzemimo

 

V zaključku lahko rečemo, da VRF sistem predstavlja idealno rešitev za vaše podjetje, saj zagotavlja visoko učinkovitost ogrevanja in hlajenja, nizke stroške vzdrževanja, enostavno namestitev, prostorske prihranke in okolju prijazno rešitev. S pravim partnerjem za VRF sisteme, kot je podjetje ERKON sistemi, pa dobite še profesionalno načrtovanje sistema, vzdrževanje in servis. Tako imate celostno rešitev za vaše podjetje na dosegu roke.

Delite to objavo