Kako se znebiti pršic in alergenov v svojem domu?

Pršice so majhni, nevidni pajkovci, ki živijo v naših domovih, predvsem v posteljnini, preprogah, zavesah in oblazinjenem pohištvu. Pršice se hranijo z odmrlo kožo ljudi in živali, ter izločajo alergene, ki lahko povzročajo alergijske reakcije in astmo pri občutljivih ljudeh. Pršice so najbolj aktivne v toplem in vlažnem okolju, zato je pomembno, da poskrbimo za ustrezno prezračevanje in čiščenje naših bivalnih prostorov. V tem članku vam bomo predstavili nekaj nasvetov, kako se lahko znebite pršic in alergenov v vašem domu.


Prezračevanje je ključnega pomena za zagotavljanje svežega in čistega zraka v našem domu.


Prezračujte svoj dom s prezračevalnimi napravami


Prezračevanje je ključnega pomena za zagotavljanje svežega in čistega zraka v našem domu. S prezračevanjem odstranjujemo vlago, vonjave, prah, alergene in druge škodljive snovi iz zraka. Vendar pa navadno odpiranje oken ni dovolj učinkovito in lahko povzroči veliko toplotnih izgub, še posebej pozimi. Zato je priporočljivo uporabiti prezračevalne naprave, ki omogočajo stalno izmenjavo zraka brez izgube toplote. Prezračevalne naprave delujejo na principu rekuperacije toplote, kar pomeni, da izkoriščajo toploto odpadnega zraka za ogrevanje svežega zraka, ki prihaja v prostor. Tako lahko prihranite energijo in denar za ogrevanje, hkrati pa izboljšate kakovost zraka v vašem domu.


Redno menjajte posteljnino in čistite


prezračevalne naprave - pršice in alergeni


Posteljnina je idealno okolje za razmnoževanje pršic, saj je topla, vlažna in bogata z odmrlo kožo. Zato je pomembno, da svojo posteljnino menjate redno in jo temeljito operete. Priporočljivo je, da menjate rjuhe vsaj enkrat na teden in jih perete pri visoki temperaturi (vsaj 60 stopinj Celzija). Prav tako je dobro vsake tri mesece oprati tudi odeje, vzglavnike in vzmetnice. Če ste alergični na pršice, lahko uporabite tudi posebne prevleke za posteljnino, ki preprečujejo prehod alergenov skozi tkanino.


Uporabljajte sesalnik z HEPA filtrom


Sesanje je eden izmed najboljših načinov za odstranjevanje prahu in alergenov iz vašega doma. Vendar pa morate biti pozorni na to, kakšen sesalnik uporabljate. Navadni sesalniki namreč lahko spustijo delce prahu nazaj v zrak skozi svoje filtre ali vrečke. Zato je bolje uporabiti sesalnik z HEPA filtrom (High Efficiency Particulate Air), ki lahko ujame 99,97% delcev velikosti 0,3 mikrona ali več. HEPA filter tako preprečuje vračanje prahu in alergenov v zrak in zagotavlja boljše čiščenje. Sesalnik z HEPA filtrom je še posebej priporočljiv za sesanje preprog, zaves in oblazinjenega pohištva.


Zaključek


Prezračevalne naprave so odlična rešitev za izboljšanje kakovosti zraka v naših domovih in zmanjšanje tveganja za alergije in astmo, ki jih povzročajo pršice in drugi alergeni. S prezračevalnimi napravami lahko zagotovimo stalno izmenjavo zraka brez izgube toplote in energije, ter ustvarimo prijetno in zdravo bivalno okolje. Če iščete kakovostne in učinkovite prezračevalne naprave, vam priporočamo, da obiščete spletno stran podjetja REAM d.o.o, ki je pooblaščeni zastopnik in distributer za prezračevalne naprave Mitsubishi Electric. Na njihovi spletni strani lahko najdete široko ponudbo lokalnih in centralnih prezračevalnih naprav, ki ustrezajo vašim potrebam in željam. Poleg tega vam nudijo tudi strokovno svetovanje in montažo. Ne odlašajte in si zagotovite svež in čist zrak v vašem domu z REAM d.o.o.

Delite to objavo