Zdravo prezračevanje v šolah: vloga prezračevalnih naprav Mitsubishi Electric

Otroci v šolah so mnogo bolj produktivni, če so pogoji v učilnicah optimalni. Pri tem med drugim govorimo o kakovosti učnih pripomočkov, ergonomskem pohištvu, čistoči in urejenosti prostora, osvetlitvi prostora, temperaturi prostora - in seveda tudi kakovosti zraka.


Posledice slabega prezračevanja najbolj občutijo prav najmlajši.


Prezračevanje v šolah


V šolskem okolju se vsak dan srečujemo s številnimi izzivi, med katerimi je prezračevanje eden od tistih izredno pomembnih, a žal prepogosto spregledanih dejavnikov. Pomanjkljivo prezračevanje v šolah ima lahko dolgoročne negativne posledice za zdravje otrok ter njihovo učno uspešnost. Čeprav se večina starejših šolskih zgradb še vedno zanaša na naravno prezračevanje, so sodobne rešitve, ki za prezračevanje uporabljajo prezračevalne naprave, ključnega pomena za zagotavljanje kakovostnega učnega okolja.


Poskrbimo za zdravje otrok


Slabo prezračevanje vodi do mnogih negativnih posledic, med katerimi so to povečano tveganje za alergije, prehladi in težave z zbranostjo. Na preveč povišano vlago ter mikroorganizme in druge škodljive snovi v zraku, ki so posledica slabega prezračevanja, so občutljivi predvsem najmlajši. Zakaj? Njihova pljuča in dihalne poti so še v razvoju. Posledično bodo lahko hitreje zboleli ali pa bo njihova sposobnost koncentracije in učenja precej oslabljena. Da bi poskrbeli za zdravje naših otrok, je v šolah in izobraževalnih ustanovah smiselno razmisliti o namestitvi lokalnih ali centralnih prezračevalnih naprav Mitsubishi Electric.


V šolah in izobraževalnih ustanovah je smiselno razmisliti o namestitvi lokalnih ali centralnih prezračevalnih naprav.


Rešitve v starejših objektih

Prezračevalne naprave

Prezračevalne naprave Mitsubishi Electric so sodobna rešitev za izboljšanje kakovosti zraka, s katerimi dosežete učinkovito izmenjavo svežega zraka in odstranjevanje onesnaževalcev. V starejših šolskih zgradbah, kjer ni primerna vgradnja centralnih prezračevalnih sistemov, so za vgradnjo idealne lokalne prezračevalne naprave Mitsubishi Electric . Te se namestijo v posamezne prostore, kot so učilnice, knjižnica in jedilnice, kjer skrbijo za izboljšanje pretočnosti zraka. Ne le, da odstranjujejo vonjave in druge škodljive snovi, ampak tudi zagotavljajo ustrezno filtracijo zraka, kar zmanjšuje vpliv alergenov in drugih alergenov iz okolja.


Prezračevalne naprave Mitsubishi Electric v novih objektih


Pri načrtovanju novih šolskih objektov pa je prezračevanje potrebno vključiti kot ključen element objekta. Energetsko učinkovite rešitve kot so centralni prezračevalni sistemi Mitsubishi Electric z rekuperacijo toplote omogočajo uravnoteženo izmenjavo zraka in ohranjajo prijetno temperaturo v učilnicah. Tovrstne rešitve pripomorejo k zmanjšanju stroškov ogrevanja in hlajenja, ob tem pa zagotavljajo tudi optimalne pogoje za učenje.


Ream - z vami pri izbiri


Prezračevalne naprave Mitsubishi Electric torej predstavljajo učinkovito rešitev za izboljšanje kakovosti zraka, še posebej v starejših šolskih zgradbah. Pri tem vam je v pomoč in podporo pri svetovanju podjetje Ream. Nudijo vam tako lokalne kot centralne prezračevalne sisteme Mitsubishi Electric ter celovito svetovanje in tudi poprodajne storitve. Z njihovo pomočjo boste dosegli optimalno prezračevanje in filtracijo zraka ter za otroke ustvarili zdravo učno okolje.

Delite to objavo