Prezračevanje vaše pisarne - kaj je pomembno?

Svež in čist zrak je temeljnega pomena za naše zdravje in dobro počutje. Slaba kakovost zraka v notranjih prostorih lahko resno škodi našemu zdravju ter tudi učinkovitosti in sposobnosti učenja. Dejstvo, ki ga je morda težko prebrati, a pove veliko: Evropska agencija za okolje poroča, da v Evropski Uniji zaradi onesnaženosti zraka vsako leto prezgodaj umre več kot 400 tisoč ljudi. V pisarniških okoljih naj bi zrak slabe kakovosti zmanjšal učinkovitost celo do 15 odstotkov!


V pisarniški zrak slabe kakovosti zmanjša učinkovitost kar za 15 odstotkov.


Kako si zagotoviti kakovosten zrak v pisarni?

V naših domovih in pisarnah smo izpostavljeni številnim nevidnim onesnaževalcem zraka. Ti onesnaževalci vključujejo prah, kemikalije iz čistilnih sredstev, plesni, dim, izpušne pline in celo majhne delce, ki prihajajo iz pohištva in gradbenih materialov. Dolgotrajna izpostavljenost takim onesnaževalcem lahko povzroči različne zdravstvene težave, kot so alergije, težave z dihali in celo kronične bolezni.


 • Povezava med prezračevanjem in klimatskimi napravami: Prezračevalne naprave in klimatske naprave se učinkovito dopolnjujejo za zagotavljanje optimalne kakovosti notranjega zraka. Prezračevanje pomaga pri dovajanju svežega zraka v prostore in odstranjevanju onesnaževalcev, medtem ko klimatske naprave uravnavajo temperaturo in vlažnost zraka. Skupna uporaba obeh sistemov zagotavlja uravnoteženo okolje, ki je udobno in zdravo za prebivanje.
 • Prezračevalne naprave in filtriranje zraka: Prezračevalne naprave so ključne za ustvarjanje bolj zdravega notranjega okolja. Naprave delujejo tako, da filtrirajo zrak, odstranjujejo nečistoče in zagotavljajo kroženje svežega zraka. To je še posebej pomembno v prostorih, kjer je naravno prezračevanje omejeno. Naprave za filtriranje zraka lahko učinkovito odstranijo večino nečistoč, vključno s prahom, cvetnim prahom in drugimi alergeni.


  Prezračevalne naprave Mitsubishi Electric

  Podjetje REAM ponuja široko paleto prezračevalnih naprav Mitsubishi Electric, ki so prilagojene tako novogradnjam kot obstoječim objektom. Poglejmo si razlike med lokalnim in centralnim prezračevanjem:


  • Lokalne prezračevalne naprave: Te naprave so idealne za manjše prostore ali prostore, v katerih centralno prezračevanje ni mogoče. So enostavne za namestitev ter energetsko učinkovite in delujejo tiho, kar zagotavlja minimalno motenje dela in bivanja v prostorih. Lokalne prezračevalne naprave Mitsubishi Electric so zasnovane tako, da rekuperirajo do 80 odstotkov toplote, kar pomeni, da so tudi energetsko varčne.
  • Centralne prezračevalne naprave: Te naprave so namenjene za prezračevanje celotnih objektov. Omogočajo dovod svežega zraka v vse prostore ter odvajajo odpadni zrak iz prostorov, ki so obremenjeni z vlago in neprijetnimi vonjavami. Centralne prezračevalne naprave Mitsubishi Electric so zasnovane za maksimalno učinkovitost in prilagodljivost glede na potrebe uporabnika​​.


   Podjetje REAM: kakovost, tradicija in celovita storitev

   Podjetje REAM je na slovenskem trgu prisotno več kot 30 let. S tradicijo delovanja vse od leta 1993 ponuja širok spekter klimatskih naprav, toplotnih črpalk in prezračevalnih naprav Mitsubishi Electric in drugih znamk. Njihova ponudba je podprta z bogatimi izkušnjami in strokovnim znanjem. Poleg kakovostnih izdelkov podjetje zagotavlja strokovno svetovanje in poprodajne storitve, vključno z montažo in vzdrževanjem, s pomočjo razvejane mreže pooblaščenih monterjev in serviserjev po celotni Sloveniji. Tako stranke dobijo celovito rešitev za izboljšanje kakovosti zraka v svojih prostorih​​​​.


   Povzemimo

   Zagotavljanje kakovostnega zraka v pisarniških prostorih je ključnega pomena za zdravje in dobro počutje zaposlenih, kar neposredno vpliva na njihovo učinkovitost in produktivnost. S pravilno izbiro prezračevalnih naprav in ustrezno strategijo prezračevanja lahko ustvarimo bolj zdravo in ugodno delovno okolje. Podjetje REAM s svojimi izdelki in storitvami omogoča učinkovito rešitev za zagotavljanje optimalne kakovosti zraka v pisarnah in bivalnih prostorih.

   Delite to objavo