10 TOP nasvetov za zaščito pred vročinskim valom

Poletni meseci so čas, ko vročina pritiska z vseh strani in v obliki neznosnih vročinskih valov ogroža naše zdravje. Nakup klime z montažo tako predstavlja izjemno pametno odločitev, če se želimo izogniti raznim srčno-žilnom obolenjem, dehidraciji in drugim zdravstvenim težavam. Preverite, kaj poleg nakupa klime še lahko storite, da svoje telo zaščitite pred vročinsko izčrpanostjo.

Ne podcenjujte visokih poletnih temperatur! Za svoje zdravje poskrbite z zadostno hidracijo, lahkotnimi oblačili in zadrževanjem v senci oziroma ustrezno ohlajenih prostorih.

Pozor, vročinski val!


Poletje ni le čas brezskrbnih morskih počitnic, temveč tudi čas, ko je naše zdravje lahko resno ogroženo zaradi visoke vročine. Le ta pospešuje utrujenost, vpliva na popuščanje koncentracije in zmožnost hitrega odzivanja. Vročinski valovi torej niso hec, ampak jih je potrebno vzeti resno in telo ustrezno zaščititi.


Vas zanima kako? Negativne učinke neznosne vročine lahko po priporočilih ministerstva za obrambo ublažite z naslednjimi 10 koraki:


1. Pijte veliko nesladkane tekočine in uživajte lahko, osvežilno hrano.

2. Uporabljajte lahka, svetla oblačila iz naravnih materialov kot sta lan ali bombaž.

3. Svoje telo in obraz obvezno zaščitite s kremo z zaščitnim faktorjem.

4. Na športno aktivnost se podajte zgodaj zjutraj ali zvečer.

5. Izogibajte se pretiranemu izčrpavanju telesa in si na splošno privoščite več mirovanja in počitka brez slabe vesti. 

6. Telo se mora vsak dan odpočiti od vročine, zato se večino časa zadržujte v prostorih, ki niso toplotno obremenjeni. 

7. Na prostem se večino časa zadržujte v senci. 

8. Ponoči temeljito prezračite bivalne prostore.

9. Podnevi z zastiranjem oken preprečite segrevanje prostorov.

10. Čez dan je priporočljiva hladitev prostorov s klimatsko napravo.


Nakup klime z montažo

Nakup klime z montažo

Nakup klime je odlična rešitev in eden izmed ključnih zaščitnih korakov v času hude vročine. Gre za odločitev, ki naš dom in “pregretega brloga” spremeni v prostor, kjer je ne glede na uro v dnevu v užitek bivati. 


Če še vedno odlašate z nakupom klime in trpite, ko se v vašem lastnem domu iz vas cedi znoj, je skrajni čas, da kvaliteto svojega življenja popeljete na višji nivo. Ko bo klimatska naprava enkrat nameščena pri vas doma, si boste želeli, da bi nakup opravili že veliko prej … Dejstvo je, da bo razlika v življenju pred in po klimi izjemna. In to v pozitivnem smislu!

Nakup klime z montažo v poletnih mesecih predstavlja eno najboljših rešitev za obrambo telesa pred neznosnimi vročinskimi udari.

Klimatska naprava Mitsubishi Electric


Blagovna znamka Mitsubishi Electric predstavlja vodilno v svetu proizvajanja tehnološko in energijsko dovršenih klimatskih naprav ter toplotnih črpalk. Nakup klimatske naprave omenjene znamke je zagotovilo dolgoročne nemotene uporabe z odličnimi energetskimi prihranki, tihim delovanjem, enostavno uporabo in minimalnim vplivom na okolje.


Široka izbira klimatskih naprav Mitsubishi Electric zagotavlja prilagodljivost po meri uporabnika. Lahko izbirate med različnimi oblikami namestitve - od stenske, talne pa vse tja do stropne in podstropne klimatske naprave.


Prav vsaka izmed klimatskih naprav Mitsubishi Electric pa se lahko pohvali z energetsko učinkovitostjo, optimalno zmogljivostjo, povezljivostjo z različnimi nadzornimi aplikacijami in udobjem v prostoru, kjer je nameščena.


Povzemimo


Dlje kot traja vročinski val, težje lahko prenašamo njegove negativne učinke … V času vročinskih valov pa so še posebej ogroženi starostniki, otroci, različni bolniki in ljudje, s prekomerno telesno težo. Ne glede na starost in zdravstvene razmere, ostaja dejstvo, da bo življenje vseh družinskih članov z namestitvijo klimatske naprave nesporno boljše!


Če še vedno odlašate z nakupom naj vam namignemo, da vas klimatska naprava Mitsubishi Electric vsekakor ne bo razočarala, nakup klime pa je najbolje opraviti z montažo! Če niste čisto prepričani, kateri model omenjene znamke bi bil kot nalašč za vaš dom pa se brez zadržkov obrnite na strokovnjake na tem področju - podjetje REAM. Z veseljem vam bodo pomagali in vam svetovali.

Delite to objavo