Dihajmo globoko, dihajmo svež zrak, živimo zdravo


Zdravje je naše največje bogastvo - kakovost okolja, v katerem živimo, pa ima ključen vpliv na naše počutje in zdravje. Poglejmo, kako na naše počutje vpliva kakovost zraka v notranjih prostorih.


Globoko in zavestno dihanje je ključno za zmanjšanje stresa in izboljšanje naše mentalne in fizične dobrobiti.


Pomen dihanja in kakovostnega zraka


Dihanje ni zgolj avtomatska funkcija telesa, temveč je ključ do našega zdravja in dobrega počutja. Kakovost zraka, ki ga dihamo v našem domu ali poslovnem okolju, ima na naše zdravje izredno velik vpliv. Svež in čist zrak ter zadostna količina kisika, ki ga naše telo prejme, je za normalno delovanje vitalnih organov in celotnega telesa ključnega pomena.


Dihanje in dihalne vaje


Ste se že ujeli v trenutku, ko ste dobesedno pozabili vdihniti? Stres je največji ubijalec današnjega časa, pravijo. Da bi zase naredili največ, se tako doma kot na delovnem mestu večkrat na dan ustavite in zadihajte. Z globokimi vdihi in izdihi poženite kri po žilah in do vaših notranjih organov pripeljite zaloge kisika.


Globoko in zavestno dihanje je ključno za zmanjšanje stresa in izboljšanje naše mentalne in fizične dobrobiti. Tehnike, kot so diafragmatično dihanje, jogijsko dihanje ali meditacija so odlični načini za izboljšanje kakovosti diha in s tem splošnega počutja.


Koristi, ki se jih lahko ob tem nadejate? Umirili boste um, izboljšali kisikovo preskrbo telesa in spodbudili sprostitev. Redna praksa dihalnih tehnik lahko prispeva celo k izboljšanemu spancu, večji mentalni jasnosti in boljšemu upravljanju s stresom.


Čist zrak je osnova


Da pa bi sploh lahko kakovostno in z užitkom vdihnili zrak, pa mora biti ta svež in čist. Marsikje zaradi onesnaženosti zunanjega zraka samo mehansko odpiranje oken ni dovolj. Prav tako z odpiranjem oken v notranje prostore spustimo tudi mrčes in nečistoče. Zato so danes za vzdrževanje čistega in zdravega zraka prezračevalne naprave ključnega pomena.


Podjetje REAM vam svetuje glede izbire prave prezračevalne naprave za vaš dom ali poslovni prostor.


Prezračevalne naprave zagotavljajo konstantno cirkulacijo svežega zraka, odstranjujejo onesnaževalce in izboljšujejo splošno kakovost zraka. S tem ne le izboljšamo zdravje in zmanjšamo možnost razvoja respiratornih obolenj, ampak tudi krepimo imunski sistem in izboljšamo spanec.


Prezračevalne naprave


Prezračevalne naprave so razdeljene na dve glavni kategoriji: lokalne in centralne prezračevalne naprave. Lokalne prezračevalne naprave se običajno namestijo na eno od zunanjih sten objekta in so namenjene prezračevanju posameznega prostora. Idealne so za manjše prostore ali za primere, ko je potrebno ciljano izboljšati kakovost zraka v določenem delu objekta.


Po drugi strani pa centralne prezračevalne naprave predstavljajo bolj celovito rešitev, saj prezračujejo celoten objekt preko sistema razvodov. Centralne naprave so primernejše za večje stavbe ali celotne domove, kjer je potrebno zagotoviti konstantno kakovost zraka v vseh prostorih. Izbira med lokalnimi in centralnimi prezračevalnimi napravami je odvisna od velikosti in zasnove objekta ter specifičnih potreb po kakovosti zraka.


Imate več vprašanj? Podjetje REAM vam svetuje glede izbire prave prezračevalne naprave za vaš dom ali poslovni prostor. Enostavno pokličite na 080 98 98 in prijazno vam bodo svetovali.


Vdihnite sedaj


Torej - majhne korake lahko naredite sedaj. Vdihnite zrak globoko in sproščeno. Poskrbite, da je zrak v vaših prostorih svež in čist. Ter se obrnite na strokovnjake, če pri slednjem potrebujete kakršnokoli pomoč.

Delite to objavo